ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Телевизията скрои подъл номер на Левски

0
Левски
Снимка: Фейсбук, ПФК Левски

Телевизията скрои подъл номер на Левски, като насочи първия му пролетен мач във Велико Търново по тъмно. От една страна е разбираемо е, че шефовете на медийния фугболен монополист у нас искат интересната среща между Левски и Черно море да се излъчи в това време на деня, когато се радват на най-голямо количество аудитория.

От друга страна обаче, нека не забравяме, че именно футболистите са една от основните причини телевизията да се издържа и в този ред на мисли трябва да се пази тяхното здраве. Ако тв шефовете бяха малко по-прозорливи да вземат под внимание прогнозата за времето, щяха да са запознати с кучешкия студ, който превзема България и респективно града под Царевец другата седмица. Тогава едва ли щяха да насрочат такъв начален час за този двубой, колкото и финансови облаги да извлекат.

Не е трудно да се предположи, че в тази част на деня „сините“ и „моряците“ ще играят или на замръзнал терен или при тежки условия, тъй като стадионът не разполага с подземна отоплителна система. А на футболните хора е известно, че Левски и Черно море практикуват бърз, техеничен и открит футбол, нещо което другата събота едва ли ще се получи. Вместо това ще гледаме битка, единоборства, бутане, блъскане и какво ли не, след като играчите няма да могат по независещи от тях причина да контролират и подават нормално топката.

Големият губещ от всичко това ще бъдат футболът и зъзнещите на трибуните зрители. Колко прав е бил Станимир Стоилов, когато преди много години каза, че докато не си оправим стадионите, да не очакваме напредък в спортно-техническо отношение. Под оправяне той е визирал и поставяне на отоплителни системи на терените.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.