Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Спортният министър: Цъка бомба в ръцете на децата ни

0
Димитър Илиев
Снимка: LAP.bg

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев алармира, че „цъка бомба“ в ръцете на нашите деца – и това са мобилните устройства. Социалните мрежи и мобилните технологии са много сериозен проблем, с който Илиев иска да се бори като спортен министър.

„Искам да кажа, че винаги съм вярвал много в младите хора. Сега децата и младежите имат проблем. Този проблем са социалните мрежи и мобилните технологии. Този проблем е сериозен. Когато използваме телефона и разглеждаме интересни неща и играем игри мозъкът отделя дупамин, който те прави щастлив“, каза Илиев пред „Дарик“.

„Същият хормон се отделя, когато пием алкохол, играем хазарт или пушим. Случаят с младите хора е, че те започват в ранна детска възраст. Никой родител не дава на децата да пият алкохол, но дупаминът идва от устройствата. Той вреди ужасно много. Децата губят комуникационни умения, стават асоциални, животът им минава през снимки и филтри.

Те се чувстват слаби, недостатъчно красиви. Цъка бомба, която е в световен мащаб. Те не са уверени, не са щастливи. Ние като общество и като родители трябва да поставим правила и те да са ясни за децата. Когато детето мрънка и му дадем телефона му задълбочаваме проблема. Ние като институции и като държава трябва да работим с родителите, за да разберат, че с тези действия те вредят на децата“, добави още той.



Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Йордан Стоянов
Йордан СтояновЙордан Стоянов завършва специалност "Журналистика" към Софийски университет. Йордан разполага с дългогодишен опит в отразяването на най-интересните новини от света на спорта.
Коментирай

Няма коментари.