ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Испания – Германия: Прогноза, състави и последни новини

0
Испания срещу Германия EURO 2024
Испания срещу Германия EURO 2024
Прогноза
Двата отбора да отбележат1.721.76
Над 1.5 гола1.351.32

*Коефициентите подлежат на промяна

Време е за титаничен сблъсък на ЕВРО 2024! Мач в свръхтежка категория между Испания и Германия бележи четвъртфиналите от футболното събитие на годината. Именно тези два отбора играят най-добре на първенството до момента и е жалко, че един от тях ще отпадне две стъпки преди трофея.

Победителят пък си капарира билет за Мюнхен, където ще участва в полуфинал. Там съперникът ще стане ясен след двубоя между Португалия и Франция. Така битката в Топ 4 ще бъде ново зрелище.

  • Германия срещу Испания (четвъртфинал)
  • 19:00 ч., 5 Юли (петък) 2024 г.
  • „Щутгарт Арена“, Щутгарт
  • БНТ, БНТ 3


Домакините ще трябва да се доказват

Тази половина от схемата на елиминациите е същинска месомелачка. Тепърва започва трудното за германците. Добрата новина е, че селекционерът Юлиан Нагелсман ще може да разчита на всичките си футболисти. Халфът на Борусия Дортмунд Емре Джан получи два дни почивка заради преумора, но ще бъде готов за срещата.

Централният защитник Йонатан Та пропусна осминафиналния мач с Дания (2:0) заради натрупани жълти картони, а сега отново е на линия. В негово отсъствие Нико Шлотербек се представи отлично и може да бъде предпочетен за партньор на Антонио Рюдигер в немската отбрана.

Бившият национален вратар Йенс Леман направи любопитен коментар преди четвъртфинала: „Като качество, може би, са малко по-добри от нас, но те са твърде ниски на ръст и са много неопитни“.

Йозуа Кимих направи по-детайлен анализ:

„Вярвам, че ще бъде хубав мач. Испания създаде впечатление, че е най-стабилният отбор. Спечели всичките си срещи уверено. Но и ние направихме интересни двубои. Ако искаш да спечелиш титлата, няма как да избегнеш Испания. Ламин Ямал и Нико Уилямс играят много добре по крилата, трябва да намерим отборни решения, за да ги спрем. Надяваме се да се възползваме от предимството, че играем вкъщи. Наша отговорност е да направим така, че феновете да се зад нас.“

Германия
Германия (Снимка: БТА)

Испания в опит да преодолее домакинското предимство

В страната са по-пестеливи в изказванията си преди големия сблъсък. Унижението с 6:0 от преди четири години вече е забравено и сега трябва трезва мисъл. В Германия и стените помагат на домакините. На няколко пъти в хода на турнира дребни ситуации напомниха за прословутото леко предимство откъм съдийски отсъждания, което спохожда всеки един голям форум. 

Луис де ла Фуенте също може да разчита на всички футболисти. Човекът на фокус е Фабиан Руис с три гола в последните си четири мача за националния отбор. Когато халфът на Пари Сен Жермен бележи, Испания неизменно бие с поне три гола разлика. Така беше срещу Грузия (4:1), Хърватия (3:0) и Северна Ирландия (5:1) току преди началото на ЕВРО 2024. Руис получи почивка срещи Албания (1:0) и съхрани сили преди големите дербита от елиминациите. 

Все пак Испания може да се счита за „черна котка“ на Германия, но за това след малко. Историята не играе на терена, а настоящите футболисти. 


Един срещу друг

Двете страни са играли общо 26 мача помежду си в историята, като Германия има лек превес от 9 победи срещу 8 за Испания, а 9 пъти са завършвали наравно. Головата разлика обаче е в полза на иберийците – 32:31.

Германският отбор още ближе раните си от онова 0:6 в Лигата на нациите през 2020 година. Феран Торес заби хеттрик в тяхната врата, а сега отново той е сред основните футболисти на „Ла Фурия“. Други три от последните пет мача пък завършиха наравно 1:1, а петият 1:0 в полза на „Бундестима“.

Двете селекции излязоха на финала на ЕВРО 2008, спечелен от Испания с 1:0. Имат мач и от изданието през 1988-а, в който Германия ликува (2:0). Това е и последната победа над съперника в турнирен сблъсък (3 равенства и 3 загуби оттогава). 

Испания
Националният отбор на Испания (Снимка: БТА)

Вероятни състави

Испания (4-3-3): Унай Симон – Марк Кукурея, Аймерик Лапорт, Робин Льо Норманд, Даниел Карвахал – Фабиан Руис, Родри, Педри – Нико Уилямс, Алваро Мората, Ламин Ямал

Германия (4-2-3-1): Мануел Нойер – Максимилиан Мителщедт, Антонио Рюдигер, Йонатан Та, Йошуа Кимих – Роберт Андрих, Тони Кроос – Флориан Виртц, Илкай Гюндоган, Джамал Мусиала – Кай Хаверц


Къде да гледаме Испания – Германия на ЕВРО 2024?

Мачът ще се излъчва по националната телевизия БНТ. Отново ще се предлага и картина с HD качество – на другия канал БНТ 3.

Онлайн можете да наблюдавате сблъсъка безплатно в сайта на БНТ, ако сте на територията на България. 

Прогноза

Не очаквам зрителите да останат лишени от голове. Тези два отбора се различават от Франция и Англия, които пестеливо продължават ден след ден в надпреварата. Размяна на поне един гол се оценява около 1.75 във водещите букмейкърски къщи и това е чудесен избор.

Ако търсите максимална сигурност, то изберете пазара над 1,5 гола и така ще обхванете много повече евентуални развои на този иначе трудно предвидим двубой.

Още прогнози за Испания – Германия от типстъри можете да откриете в страницата на мача.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.