Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

„Сините“ може да скъсат с кошмарна серия

0
Левски
Снимка: lap.bg

Отборът на Левски е имал и неуспешни моменти в богатата си и успешна футболна история. Излизал е и срещу съперници, срещу които е играл трудно и е страдал. Но величието и идентичността на синия клуб винаги са му помагали да нарушава негативни традиции.

Една такава сега се набива на очи, след като близо 7 години 26-кратните шампиони нямат победа срещу Лудогорец. За последно те спечелиха такава през август 2016-а след гол накрая на Божидар Краев и оттогава са записали цели 15 загуби и 6 равенства в последвалите 21 елитни сблъсъка срещу тима от Разград.

Във въпросните двубои Левски имаше много шансове да ликува, в много от срещите не само, че не беше надигран, но и откровено надигра противника. Но поради различни фактори пълният успех така и не идваше. Дали заради досадни пропуски, дали заради детински грешки, дали заради липса на спортно щастие или странични фактори, е все едно, след като цифрите казват всичко.

В събота обаче подопечните на Елин Топузаков могат да прекъснат тази кошмарна серия с три точки, които биха имали двоен ефект – евентуално ще позволят на Левски да задмине третия и да се доближи до директно класиране за европейските клубни турнири.

Лудогорец е разклатен след това, което му се случи в Бистрица и Левски е способен да го довърши. Отделно домакините със сигурност ще са напрегнати, докато играчите на Левски ще са спокойни, тъй като в най-лошия случай ще играят бараж за Лига на конференциите на свой терен.

Когато обаче едни футболисти са психически необременени и не са поставени под напрежение, тяхната игра се получава по-леко. Така че има основание да смятаме, че това може да се получи и при Левски. Наистина удобен момент за победа на неудобен терен и дано Левски се възползва от тази възможност.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.