ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Сабаленка е на пети пореден полуфинал от Големия шлем

0
арина сабаленка
Снимка: БТА

Арина Сабаленка, която от понеделник ще заеме първото място в световната тенис ранглиста при жените, се класира за полуфиналите на Откритото първенство на САЩ. 25-годишната беларускиня победи китайката Цинвън Жен на 1/4-финал с 6:1, 6:4 за 74 минути игра и по този начин ще играе полуфинал на пети пореден турнир от Големия шлем.

Сабаленка реализира 3 аса, с 1 по-малко от 20-годишната си съперничка. Жен допусна само 1 двойна грешка, докато Сабаленка сгреши три пъти на свое подаване. Състезателката от Беларус спечели 13 от 19 разигравания на свой втори сервис и проби опонентката си 3 пъти.

За място на финала Сабаленка ще трябва да се справи със съпротивата на Маркета Вондроушова (Чехия) или Медисън Кийс (САЩ).

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.