ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Росен Кирилов пред Nostrabet: Искам Спартак да се превърне във водещ отбор в елита

0
Росен Кирилов
Снимка: Росен Кирилов Източник: Сайт Спартак Варна

Отборът на Спартак Варна издържа успешно едногодишния поправителен изпит във втория ешелон и се завърна в родния елит.

Това се случи и на теория три кръга преди края на първенството във Втора лига, след като до момента напролет под ръководството на Росен Кирилов „соколите“ постигнаха девет победи, шест от които поредни, в 11 мача.

Nostrabet.com потърси Кирилов, за да разкаже как успяха да постигнат целта си и ще се справят ли с огромното предизвикателство да се утвърдят в групата на майсторите.


Г-н Кирилов, когато през януари поехте Спартак, надявахте ли се на такова убедително представяне през втория дял?

– Аз се надявах да бъдем доминиращ тим, тъй като виждах, че имаме потенциал. Надявах се с много работа да постигнем това, към което се стремим и се радвам, че се случи и Спартак се завърна там, където винаги му е било мястото.

Кои бяха най-силните ви мачове?

– За мен е радостно, че ги изиграхме в правилния момент срещу нашите основни конкуренти. Особено срещу Септември в София бе най-добрият ни мач, както и през първото полувреме срещу Добруджа и срещу Монтана. Именно срещу директните ни конкуренти играхме силно и успяхме да спечелим.

Започна ли Спартак да играе така, както на Вас Ви се иска?

– Да, мисля, че се получава. Особено срещу Септември и до 60-ата минута на мача с Добруджа, това за мен беше начинът, по който искам да играем в атака, и съм щастлив, че точно в тези двубои показахме този стил на игра.

Къде има още резерви тимът?

– Наясно съм, че е необходимо във всяка една фаза да се подобряват нещата, тъй като винаги има какво да се желае. Ние работим в тази насока, но останаха само две-три седмици и за толкова кратко време ще е трудно да се подобрим игрово. Така че целта ще е да задържим това ниво, което показахме в най-трудните моменти срещу най-силните противници.

С какво Спартак успяваше категорично да надделява над другите?

– В най-важните мачове срещу преките противници бяхме максимално концентрирани и футболистите успяха да покажат своите възможности и да разкрият потенциала си на сто процента.

Какво казахте на играчите след поражението в Балчик?

– Ако трябва да бъде честен, още има горчивина в нас след тази неприятна загуба. Казах обаче на момчетата, че всеки в кариерата си е имал такива мачове като играч, включително и аз съм имал. Казах им по-бързо да забравят тази загуба и оставащите три мача да ги изиграем на познатото за нас високо ниво, за да завършим първи и да вдигнем Купата.

Кои бяха лидерите на отбора?

– Не искам да споменавам имена, тъй като всички играчи допринесоха за доброто представяне на Спартак през пролетта.

Бихте ли потвърдили казано от собственика на клуба, че ще водите Спартак и през другия сезон?

– Вярно е, да. Все още не сме официализирали оставането ми, но имаме договорка.

Кога събирате „соколите“ за лятна подготовка и ще ходите ли на лагер?

– Разбрахме, че новото първенство в efbet лига започва на 21 юли, което означава, че играчите ще имат малко повече от две седмици ваканция и около 10-и юли ще е първото ни занимание. Вариантите за лагер са Банско и Правец, но решението ни ще е съобразено с това къде ще намерим съперници за контроли. По принцип в Банско има най-много възможности, тъй като повечето български отбори ходят там на подготовка.

Колко ще бъдат новите попълнения и в кои линии?

– Мислим да привлечем 5-6 нови играчи, които да повишат класата на отбора. Хубавото е, че ние си имаме изградено ядро и ако успеем за вземем на определени позиции изпълнители, които имат класа за елита още до старта на предсезонната подготовка, ще сме много щастливи.

Много ли ще са новите чужденци?

– Вижте, не мога да кажа дали ще са чужденци или българи. Ние търсим добри играчи, без значение дали са нашенци или легионери, за да повишат вътрешната конкуренция и отборната класа.

Има ли яснота дали някой ще се раздели със Спартак?

– Засега не. Все още нямам планове, тъй като искам да мине и последният мач, и тогава ще решавам.

Какъв Спартак бихте искали да виждате в елита?

– На първо време желанието ми е да се представим добре и да направим впечатление, и ако това се получава, шасовете ни да заемем достойно място, което Спартак винаги е заслужавал, ще са по-големи. Всичко обаче ще си дойде с времето, ако играем добре. Дай боже, занапред Спартак да се превърне и в един от водещите отбори в България.

– Вашето послание към феновете на „соколите“?

– Аз съм им благодарен за подкрепата и искам да им обещая, че ще направя всичко по силите си да изградим един добър отбор, който да се представя на ниво и да ги радва.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.
Коментирай

Няма коментари.