Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Реал мина през Сити, сега на ред е Барселона

0
Барселона - Реал Мадрид
Снимка: Twitter.com/B/R Football

Време е за „Ел Класико“. Реал Мадрид приема Барселона на „Сантиаго Бернабеу“, който след реконструкцията е най-модерният стадион в света към днешна дата. Преди дни писахме, че Реал е твърде подценен преди сблъсъка с Манчестър Сити от четвъртфиналната фаза на Шампионска лига. Всички знаем какво става по време на мача в „Етихад“ и със задоволство можем да отчетем правилната посока на нашите разсъждения. 

Програмата предвижда нов сериозен тест за бойците на Карло Анчелоти. Барселона за разлика от „лос бланкос“ през седмицата отпадна от „турнира на богатите“. Това се случи при тежко крушение у дома с 1:4 срещу Пари Сен Жермен. Шави обаче няма време да вдигне психически отбора, а самият той даде лош пример с поредното си изгонване. 

Барселона - Реал Мадрид
Барселона - Реал Мадрид

В упадък ли е най-голямото дерби в света? 

Месут Йозил игра преди десет години в Мадрид, но все още е много уважаван от феновете на рекордьора по купи в Европа. В навечерието на сблъсъка с Барса, в който той лично е врял и кипял, германецът изрази любопитно мнение. 

„Ел Класико е в упадък, което е тъжно. Реал Мадрид обаче не трябва да бъде обвиняван за това, защото те са един от най-добрите отбори в света. Проблемът е Барселона, защото изпусна потенциала си“, сподели Йозил пред Marca.

Лично той помни Барселона като сериозен съперник с куп големи имена в състава. В момента обаче каталунците са бледо подобие на тима от преди една декада. За това допринасят огромните финансови проблеми. 

Севиля - Реал Мадрид
Севиля - Реал Мадрид

Кой за какво играе? 

Реал е на първо място със 78 точки от 31 мача, а Барселона е на втора позиция със 70. Така при победа на домакините първенството на практика ще приключи, защото 11 точки е твърде голяма разлика за малкото оставащи кръгове.

Равенсгвото също циментира „кралския клуб“ на първата позиция. Неочаквано поражение пък би оставило пет точки преднина. Това също изглежда непосилна за стопяване до края, макар и да би дала малки надежди на каталунците.

Рафиня и Шави Ернандес
Барселона - Пари Сен Жермен, Рафиня и Шави Ернандес (Снимка: БТА)

„Мачът на сезона“ 

В лагера на Барселона определиха предстоящото „Ел Класико“ по този начин. Това стори Шави на официалната пресконференция. 

„Имаме възможност да се върнем в борбата за Ла Лига. Това се оказва най-важният мач за сезона. Ще срещнем силен Реал Мадрид, а още повече след елиминирането на най-добрия отбор в света – Сити. Еуфорията ще е до небесата, а съперникът ще е много силен. Днес тренирахме добре, а вчера още ни държеше случилото се в Шампионската лига. Отборът има целия ентусиазъм на света, за да се бори за лигата.“

„Не вярвам толкова много в късмета. Вярвам в работата, в отбора, не е случайно. През последните три години Мадрид два пъти отстраниха най-добрия отбор в света. Трябва да променим начина си на мислене. Нека гневът, разочарованието и безсилието от мача с ПСЖ се обърнат в наша полза. Пред нас е силен Реал Мадрид, морално укрепен след тази седмица в Шампионската лига”.

„Ще играем за титлата. Трябва да спечелим. Ще играем за лигата, това е най-важният мач. Трябва да спечелим, за да окажем натиск върху тях. Ако спечелим, ще изоставаме вече само с пет точки“.

Карло Анчелоти
Карло Анчелоти

Прогноза

Реал Мадрид се намира в страхотна форма. След отстраняването на Сити отборът придоби още повече увереност и влиза като сериозен фаворит в сблъсъка с Барселона.

Нашата прогноза е победа за Реал Мадрид на коефициент 1.80. Иначе равенство е оценено на 4.00 и „двойката“ е съответно коефициент 4.20 в Inbet. 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.