ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Реал Мадрид има в ДНК-то си формулата за дубъл този сезон

0
Алавес - Реал Мадрид
Реал Мадрид (Снимка: БТА)

Реал Мадрид върви устремено към титлата в Испания. В страстната седмица преди „Ел Класико“ лидерът е с осем точки пред каталунците, а остават само още седем кръга. Нещо повече – мачът с Барселона е на „Сантиаго Бернабеу“. Реал държи здраво съдбата си в свои ръце и съвсем заслужено е считан за тотален фаворит на букмейкърите да вдигне 36-ата през май. 

По-сериозна изглежда задачата в Шампионска лига. В Мадрид „лос бланкос“ и Манчестър Сити направиха зрелищно 3:3, но сега на английска земя везните се накланят към „гражданите“. През миналия сезон отново се стигна до равенство на „Бернабеу“, тогава 1:1, а след това Сити доминира изцяло на свой терен за 4:0. Никой никога обаче не трябва да отписва Реал в Европа. ДНК-то на този клуб е свързано със слава на Стария континент. А и у дома.

Юрген Клоп и Хосеп Гуардиола
Ливърпул - Манчестър Сити, Юрген Клоп и Хосеп Гуардиола (Снимка: БТА)

Ман Сити може да последва примера на Арсенал и Ливърпул

Висшата лига е месомелачка, когато се комбинира с участие в европейските клубни турнири и местните британски купи. Мърсисайдци и „артилеристи“ го изживяха от първо лице през изминалия уикенд. Двата колоса допуснаха изненадващи загуби у дома. Сити победи с 5:1 Лутън, но отборът на Пеп Гуардиола също не е застрахован от фактора „умора“. Все пак говорим за пет мача в рамките на две седмици!

От една страна „небесносините“ влязоха в ритъм, но от началото на месеца програмата буквално ги изстисква. Трябва да се вземат предвид и пътуванията за всички тези мачове между различните градове и държави. През това време Реал изигра само един мач с Майорка (1:0), освен този с „гражданите“. А луксът на осем точки преднина в първенството позволява на Карло Анчелоти да излезе с тежката си артилерия и да не мисли грам за предстоящото „Ел Класико“.

РБ Лайпциг - Реал Мадрид
РБ Лайпциг - Реал Мадрид (Снимка: БТА)

Реал знае как да печели такива битки

Букмейкърите се подиграват с коефициенти от порядъка на 4.70-5.00 за победа на Реал в Манчестър. Подобна висока ставка може да се даде за много отбори в Европа, но не и за „кралете“. Гостуващият фактор, макар и стадионът на Сити съвсем да не е сред най-шумните в Европа, няма как да неутрализира огромния опит на мадричани. Анчелоти разполага с рутинирани бойци, които така и не загубиха нито веднъж този сезон в „турнира на богатите“. Нещо повече – излязоха с пълен актив от 18 точки след 6 победи в груповата фаза.

Когато чуе химна на Шампионска лига, Реал се превръща в добре смазана машина. Минава на друго ниво. Отборът е абониран за заключителната фаза на този турнир, а често и да го печели. Дори и да не играе най-красивия футбол на реванша, Реал с опита си знае как да извлече максимума от подобни сблъсъци. Манчестър Сити може да владее топката и в 75% от времето, но свръхзвуковите атаки на „лос бланкос“ биха могли да хванат често в крачка защитата на съперника. Реал вкара три гола на „гражданите“ а изпусна още толкова в първия мач. Тактиката на Пеп с много централни защитници прави отбора бавен и тромав. Бързите нападатели на испанския колос само това и чакат.

Барселона - Реал Мадрид
Барселона - Реал Мадрид

След Сити следва Барса

Каквото и да се случи през седмицата, уикендът е капариран за най-голямото футболно дерби в света. Цялата планета ще впери погледи в катедралата „Сантиаго бернабеу“. Реал победи с 2:1 в първия сблъсък от шампионата, а за Суперкупата дори разби каталунците с 4:1. Тогава Винисиус заби хеттрик на Барса до 39-ата минута. Вини и останалите звезди научиха формулата за успех срещу този отбор на Барселона.

При победа разликата в точките ще стане 11, а това означава и тотална капитулация на Шави и момчетата му от борбата за титлата. 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.