Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Два от фаворитите в Шампионска лига гледат смело към 1/4-финалите

0
РБ Лайпциг - Реал Мадрид
РБ Лайпциг - Реал Мадрид (Снимка: БТА)

В сряда вечер е отново време за най-комерсиалния клубен турнир, а именно Шампионската лига. Днес ще видим още два от осминафиналните реванши в надпреварата, като на сцената излизат два от фаворитите в състезанието – Манчестър Сити и Реал Мадрид, които ще домакинстват съответно на датския Копенхаген и германския РБ Лайпциг.

„Червените бикове“ накараха „Лос бланкос“ да се поизпотят за победата си с 1:0 в Саксония, като домакините пропуснаха редица положения, преди Браим Диас да ги накаже с прекрасен гол през второто полувреме с превъзходно соло. Отборът на Марко Розе показа, че може да се противопостави на големите отбори, но сега му предстои тежка работа в испанската столица, ако иска да сътвори огромна изненада.

Сити, който е актуалният шампион в надпреварата, се очаква да се наслади на още една спокойна европейска вечер на „Етихад“, когато посрещат Копенхаген в Манчестър. Датчаните изненадаха с достигането си на този етап от надпреварата, но изглежда, че приказката им ще приключи в сряда вечер.

Реал Мадрид трябва да внимава с непредвидимия РБ Лайпциг

Вицешампионът на Испания има минимално предимство преди реванша срещу РБ Лайпциг в реванша от осминафиналите. Двата отбора бяха разделени от превъзходното изпълнение на Браим Диас в Лайпциг преди три седмици. Домакините пък с лека ръка прахосаха шансовете си за попадение, въпреки че мадридчани също спокойно можеха да имат аванс от два или повече гола.

Отборът на Карло Анчелоти записа обаче една и две равенства след това в шампионата. Това обаче не се оказа фатално за Реал, който се е устремил към титлата този сезон, тъй като и Жирона, и Барселона, също загубиха точки през уикенда и запази разликата от седем точки на върха.

Лайпциг пък се надява да си осигури участие в ШЛ и догодина, като преди няколко дни разби Бохум с 4:1 в Бундеслигата. Отборът на Марко Розе обаче изглежда ще води битка с Борусия Дортмунд за четвъртото място до самия край, като разликата към момента е само точка в полза на „жълто-черните“.

В лагера на Реал проблемите с контузии са свързани тези на вратаря Тибо Куртоа и защитникът Едер Милитао, които се очаква да се върнат в игра следващия месец. Австрийският национал Дейвид Алаба обаче си остава твърдо аут чак до лятото. Червеният картон на Белингам в събота вечер дойде в Ла Лига и това няма да повлияе на участието му за мача довечера.

При Лайпциг пък ситуацията е следната – Мохамед Симакан е наказан за реванша в сряда, след като получи третия си жълт картон през кампанията в първия мач. На негово място на десния бек ще стартира Бенямин Хенрикс. Друг отсъстващ обаче е Лукас Клостерман, който лекува контузия в бедрото.

Лайпциг се нуждае от това да даде дори повече от 100% от себе си, ако иска да продължи към четвъртфиналите. Те заслужаваха повече от загубата преди три седмици, когато научиха тежък урок по ефективност, след като Бенямин Шешко пропусна редица положения. Германците обаче могат да се похвалят с големия си талант и бързина в отбора, които могат да създат проблеми на Реал, който разчита на спокойствието и изключителния тактически замисъл на треньора Карло Анчелоти. Все пак, едва ли ще видим някаква сериозна изненада и по-големия опит на испанците в подобни двубои в крайна сметка ще бъде от решаващо значение.

Вероятен състав на Реал Мадрид (4-3-1-2): Андрий Лунин – Даниел Карвахал, Антоино Рюдигер, Начо Фернандес, Ферлан Менди – Федерико Валверде, Тони Кроос, Едуардо Камавинга – Джуд Белингам – Родриго, Винисиус Жуниор

Вероятен състав на РБ Лайпциг (4-2-2-2): Янис Бласвих – Давид Раум, Кастело Лукеба, Вили Орбан, Бенямин Хенрикс – Ксавер Шлагер, Кевин Кампъл – Шави Симонс, Дани Олмо – Бенямин Шешко, Лоис Опенда

Букмейкърът Betano залага на сигурното и дава победа за Реал с коефициент от 1.60, докато този за РБ Лайпциг е 5.20. Равенството пък се оценява на 4.25. Домакините отбелязват, но и допускат попадения в последно време, така че ставката от 1.75 за гол/гол изглежда добра опция за залог.

Манчестър Сити вече мисли за ¼-финалите

„Гражданите“ вече са с единия крак в следващата фаза на турнира, но ще трябва подпечата мястото си, когато се изправи срещу Копенхаген в сряда вечер. Датският първенец стресна за кратко шампионите в първия мач, изравнявайки през първото полувреме, след като Кевин Де Бройне даде ранна преднина на Сити. Въпреки това, звездният отбор на Хосеп Гуардиола отбеляза два гола през второто полувреме, за да вземе комфортна преднина от 3:1 преди ответния двубой на „Етихад“.

Домакините влизат в тази среща на гърба на впечатляваща победа в дербито на Манчестър, по време напълно превъзхождаха Юнайтед. Юношата на „небесно-сините“ Фил Фодън беше героят и отбеляза два гола за обрата на своя отбор. Тимът на Гуардиола обикновено е най-силен именно в тази част от сезона, но ще се опитат да преодолеят Копенхаген без да изхабяват много енергия. Това е така, защото в неделя предстои големия сблъсък за титлата във Висшата лига срещу лидера Ливърпул на техния „Анфийлд“. Разликата в момента е само точка в полза на „червените“.

Датчаните пък загубиха в края на миналата седмица гостуването си на лидера в Дания Мидтиланд и вече изостават с три точки от върха в местната Суперлигата.

Гуардиола няма да може да разчита единствено на Джак Грийлиш, който лекува мускулна контузия. Испанецът почти сигурно ще направи няколко промени в стартовите 11, които победиха Ман Юнайтед в неделя. Хулиан Алварес, Матео Ковачич, Мануел Аканджи и Йошко Гвардиол вероятно ще започнат от първата минута, а почивка ще получат Джон Стоунс, Нейтън Аке и Кевин Де Бройне.

Гостите ще бъдат без контузения си капитан Виктор Клаесон и полузащитника Лукас Лерагер, който също е с травма. Аут обаче са още Тио Сандер и Давид Хочолава, докато Емил Хойлунд остава под въпрос.

Ако Копенхаген искаше да има шанс да поднесе истинска сензация, отстранявайки актуалния носител на трофея, то трябваше да спечелят убедително на собствен терен. Те обаче не го направиха. Предимството на Сити от два гола ще даде на Гуардиола лукса да смени част от титулярите си, но едва ли това ще бъде достатъчно за датчаните да направят чудо в сряда вечер. Нужно е само да кажем, че „гражданите“ не са губили мач от Шампионска лига на „Етихад“ от почти шест години насам.

Вероятен състав на Манчестър Сити (3-2-4-1): Едерсон – Кайл Уокър, Рубен Диаш, Йошко Гвардиол – Родри, Мануел Аканджи – Бернардо Силва, Кевин Де Бройне, Хулиан Алварес, Жереми Доку – Ерлинг Халанд

Вероятен състав на Копенхаген (4-3-3): Камил Грабара – Биргер Мелинг, Скот МакКена, Денис Вавро, Елиас Йелерт – Магнус Матсон, Расвус Фалк Йенсен, Диого Гонсалвеш – Рууни Барджи, Андреас Корнелиус, Мохамед Елиунуси

Без да е изненада за някого, фаворит тук си е Манчестър Сити с коефициент за победа от 1.16 от букмейкъра Betano. Успехът за Копенхаген се оценява на 16.00, докато ставката за „хикс“ е 8.00. „Гражданите“ едва ли ще пощадят съперника си, така че спокойно може да се пробва опцията за над 2.5 гола с коефициент 1.36.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.