ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Пускат убиеца Оскар Писториус още през следващия месец?

0
Оскар Писториус
Twitter.com

Убилият приятелката си преди десет години параолимпийски шампион в леката атлетика Оскар Писториус може да бъде освободен предсрочно от затвора още през месец март, съобщават медиите в Южна Африка.

Някогашният спортен герой на нацията отговаря на всички условия, а решението на комисията се очаква съвсем скоро.

Параолимпийският шампион, който спечели куп отличия в леката атлетика с протези на краката, като дори се състезаваше със здрави съперници, уби Рива Стенкамп в дома им в Претория в ранните часове на 14 февруари 2013 г. Той твърди, че убийството е нещастен случай. Според прокуратурата той е действал напълно умишлено след скандал.

Първоначално Писториус беше осъден на 5 години за непредумишлено убийство. По-късно върховният съд увеличи срока на 13 години и 5 месеца.

„Аз и съпругата ми Джун искахме да знаем истината. Смятаме, че той я е убил в пристъп на гняв. Така и не получих отговорите, на които се надявах. Само Оскар знае каква е истината“, заяви бащата на убитата Рива – Бари.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.