ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Пропадането на Валенсия продължава, Хетафе удари „прилепите“

0
Борха Майорал, Хетафе
Twitter.com

Хетафе се наложи с минималното 1:0 над Валенсия в последния мач от 22-ия кръг на испанската Ла Лига и продължи кризата при „прилепите“. По този начин мадридският тим вгорчи и дебюта на Рубен Бараха.

Бившият нападател на Рома Борха Майорал донесе изключително важния успех на тима от мадридските предградия. Майорал, който е юноша на Реал Мадрид, отбеляза с точен изстрел осем минути преди изтичането на редовното време.

Успехът помогна на Хетафе да напусне опасната зона. Един от най-традиционните за Испания отбори – Валенсия, обаче остава там. Ако „прилепите“ изпаднат, то това ще е едва второто им участие в Ла Лига 2 в цялата им история.

Двубоят на „Колисеум Алфонсо Перес“ се превърна в неуспешен дебют начело на Валенсия за новия наставник на тима Рубен Бараха. Неговият тим изигра сравнително добра първа част, в която пропусна няколко шанса.

След почивката обаче Хетафе бе доста по-настоятелният отбор и заслужено стигна до безценните три точки с попадението на Майорал. За роденият в Парла нападател това е пето попадение през кампанията. Той се присъедини към клуба през месец август 2022 година.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.