Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Пари Сен Жермен ще посрещне 2024 година като лидер във Франция

0
Пари Сен Жермен, ПСЖ
Снимка: БТА

Пари Сен Жермен се изпоти, но надви с 3:1 срещу Метц в Лига 1 и завърши като „есенен шампион“. С над половината от точките си в първенството, дошли на „Парк де Пренс“ („принцовете“ финишират с 40 т. този дял), ПСЖ влезе в мача като сериозен фаворит срещу отбора на Метц , който няма победа в дома на парижани от 16 мача. Ница е с 35 пункта, Монако с два пасив.

Малко след началото центриране на Брадли Баркола в наказателното поле предизвика блъсканица и Витиня се нахвърли върху отбита топка, като бе лишен от гол след две блокирания от голлинията.

Домакините продължиха да произвеждат сположения, но без действително да изпробват Александър Оукиджа. Вместо това, най-близо до откриването на резултата през първото полувреме бяха гостите.

Домакините откриха резултата в рамките на четири минути след почивката, когато Лий Канг-ин нахлу отдясно и вкара топка в наказателното поле, а там Витиня насочи към мрежата за 1:0.

Килиан Мбапе имаше разочароваща вечер с няколко неточни удара извън наказателното поле.

Все пак обаче след изминаването на час игра, късметът се усмихна на рожденика Мбапе, който направи 2:0.

Седем минути преди изтичането на редовното време френската звезда вкара и втория си гол в мача за 3:1. Между двете попадения на Мбапе Матю Удол бе намалил за гостите до 2:1.

Други резултати:

Клермон – Рен 1:3

Монпелие – Марсилия 1:1

Ница – Ланс 2:0

Лион – Нант 1:0

Страсбург – Лил 2:1

Брест – Лориен 4:0

Реймс – Льо Авър 1:0

Тулуза – Монако 1:2


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.