ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Отиде си една от иконите на леката атлетика

0
свещ
Снимка: Pixabay

Една от най-големите икони на леката атлетика Дик Фосбъри си отиде от този свят на 76 години. Той е олимпийски шампион в скока на височина и е известен с това, че въвежда революционната промяна в стила на скоковете.

На него е кръстен и така популярният „Фосбъри флоп“ стил, с който се преминава летвата. С този стил Стефка Костадинова постави световния си рекорд от 2,09 м. на Световното първенство в Рим през 1987 година.

Фосбъри се счита за един от най-влиятелните спортисти в историята на леката атлетика. Той печели златния медал на Олимпийските игри в Мексико през 1968 година, преодолявайки летва с височина 2.24 метра и поставяйки олимпийския рекорд по това време.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Йордан Стоянов
Йордан СтояновЙордан Стоянов завършва специалност "Журналистика" към Софийски университет. Йордан разполага с дългогодишен опит в отразяването на най-интересните новини от света на спорта.
Коментирай

Няма коментари.