Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Отдайте заслуженото на шампионката! Тя си го изстрада

0
арина-сабаленка

Арина Сабаленка победи Елена Рибакина на финала на Australian Open и спечели своята първа титла от Големия шлем. Световната номер 2 се намира в невероятна форма, записа 12 поредни победи и загуби само един сет по време на целия турнир в Мелбърн. Загубеният сет бе на финала.

Разбира се, за пореден път се наложи да се смесва политиката със спорта, вместо да се отдаде заслуженото на шампионката. Сабаленка е от Беларус. Според цял свят Беларус подкрепя действията на Русия в Украйна. Затова Сабаленка игра без флаг по време на целия турнир. Когато вдигна трофея, също никъде не се видя флага на Беларус. Нима една тенисистка е виновна за политиката на своята страна, още по-малко за политиката на Русия и Путин? Нима Сабаленка не заслужава уважението, което би получила примерно състезателка от САЩ или Германия или Австрия? Нима е по-малко човек и по-малко спортист? Само защото е от Беларус. Случващото се в света на спорта става все по-нелепо и е безумно навсякъде да се налагат рестрикции срещу хора, които нямат нищо общо с политиката на своята страна.

Сабаленка заслужава похвали за много неща. Само преди година тя бе съсипана, говореше се, че ще спре с тениса. Уволни психолога си, изпадна в дупка. Треньорът ѝ е разказвал няколко пъти как е била на прага на прекратяване на кариерата си.

„Казваше, че не може да издържи повече. Че е в най-трудния период в живота си и не може да се справи. Казах ѝ, че сме заедно в това и ще преминем заедно през всичко, но ще се справим“, споделя той.

Знаете ли, че за 2022 година Сабаленка има най-много двойни грешки от всички тенисистка в WTA? Цели 428. Втората състезателка с най-много двойни грешки е със 151 по-малко. Но Сабаленка успя да се вдигне, влезе в серия и заслужи успеха. И трябва да бъде поздравена заслужено. А не да крият флага на родината ѝ.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.