Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Окончателно: Изхвърлиха италиански национал от футбола за 10 месеца

0
Сандро Тонали
Снимка: БТА / BTA

Нюкасъл потвърди, че полузащитникът Сандро Тонали е наказан за 10 месеца извън футбола с незабавен ефект. Санкцията идва, след като италианският национал бе уличен в незаконни залагания по време на престоя си в Милан.

Мениджърът на „свраките“ – Еди Хау, разкри в петък, че италианският национал е „на разположение“ за мача срещу Уулвърхемптън в събота. Това обаче не е така, тъй като днес от клуба потвърдиха за наказанието му, след като беше признат за виновен от Италианската футболна федерация (FIGC).

Тонали ще пропусне остатъка от този сезон и също така няма да играе на предстоящото Европейско първенство в Германия догодина, ако Италия се класира. Той също така няма да бъде наличен и за старта на новия сезон във Висшата лига.

„На Сандро Тонали му е забране състезателен футбол за десет месеца, считано от петък, 27 октомври 2023 г., след обвинения в незаконни залагания от Италианската футболна федерация (FIGC). Санкцията на FIGC включва цялостна забрана от 18 месеца, с осем месеца замяна, тъй като играчът участва в терапевтичен план и образователна програма в Италия, състояща се от 16 ангажимента. Вечерта на петък, 27 октомври, Нюкасъл Юнайтед получи потвърждение, че ФИФА е одобрила санкцията на FIGC да бъде приложена в целия свят, което означава, че Сандро ще има право да се върне към футбола от вторник, 27 август 2024 г.“, се казва в официалното изявление на английския тим.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.