ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Официално: Лучано Спалети е новият селекционер на Италия

0
Лучано Спалети
БТА

Лучано Спалети официално подписа своя договор и ще бъде селекционер на Италия от 1 септември до края на Световното първенство през 2026 г.

Назначението беше обявено чрез изявление на FIGC – Италианската футболна федерация.

„FIGC обявява, че е постигнал споразумение с треньора от Тоскана, който ще поеме ролята от 1 септември. Официалното представяне ще се проведе в Коверчано за тренировъчния лагер, който предхожда мачовете срещу Северна Македония и Украйна.“

Спалети е заместник на Роберто Манчини, който подаде оставка преди по-малко от седмица.

64-годишният треньор напусна Наполи по взаимно съгласие на 30 юни, след като спечели първата титла за партенопеите в Серия А от над 30 години.

Клубът му позволи да напусне, само ако подпише документ от седем страници, включващ клауза, зададена за почти 3 милиона евро, които трябва да бъдат платени, ако се върне на работа в рамките на една година след прекратяването на контракта.

Юристите на FIGC обаче настояват, че това е само за клубове, които са съперници на Наполи, а не за федерация или международна роля. Президентът Аурелио Де Лаурентис пък твърди, че това се отнася и за национални гарнитури.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.