ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Официално: Анчелоти става селекционер на Бразилия

0
Карло Анчелоти
БТА

Треньорът на Реал Мадрид – Карло Анчелотиq кара последен сезон при „белите“. От юни 2024 година Татко Карло ще застане начело на Бразилия. Новината съобщи официално президентът на бразилската федерация Едналдо Родригес.

“Анчелоти ще е начело на отбора за Копа Америка 2024. Неговият договор ще е до Световното първенство през 2026 година”, обяви Родригес.

До встъпването на Анчелоти в длъжност, временен селекционер на “селесао” ще е Фернандо Динис, който е начело и на Флуминензе.

64-годишият Анчелоти се завърна в Реал Мадрид през 2021 година, заемайки мястото на Зинедин Зидан. Италианецът успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, титлата в Ла Лига, Купата на краля и Суперкупата на Испания.

Анчелоти единственият треньор в света, успял да спечели топ 5 европейски лиги – Англия, Испания, Италия, Германия и Франция.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.