ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Обрат: Георги Иванов е фаворит за президент на БФС

0
бОяна бфс
Снимка: Lap.bg

Осем дни преди Конгреса за избор на нов президент на Българския футболен съюз Георги Иванов-Гонзо вече е фаворит на букмейкърите. Легендата на Левски изпревари считания за най-веротен наследник на Борислав Михайлов – Димитър Бербатов.

В сайта Inbet се приемат залози за Гонзо при коефициент 1.80. За Митко ставката е 1.90, а шансовете на Михаил Касабов са оценени на 3.00.

„Това означава, че планът на Боби Михайлов върви по план. Човекът, който не знае чужд език, спорно е дали има образование (заб. имаме и левскар админ, Гонзо беше велик футболист, но е част от кликата сега), обикаля клубове и прилага същата схема – заплахи какво ще стане, ако не се гласува за „статуквото“, обещания за няколко топки, конуса и билета за националния отбор и т.н. Старата песен на нов глас… Остава един уикенд, в който може да се видите с клубовете си и да им кажете, че искате промяна, иначе… още 2-5-10-18 години от същото“, алармираха във Facebook страницата Оставка на БФС начело с Боби Михайлов. Чрез нея беше иницииран големия протест през есента.

Кандидати
Коефициентите на Inbet

Кой ще подкрепи Георги Иванов?

Гонзо се опита да организира среща със софийските клубове. Нито един елитен или втородивизионен клуб от столицата обаче не присъства на събитието. Очакванията са бившият централен нападател да получи гласовете на много аматьорски клубове. Той беше определен като „кандидат на статуквото“ и на Борислав Михайлов от спортния журналист Валентин Маринов:

„Касабов и Иванов са две различни кандидатури, тъй като има разнобой по висините на БФС кой да бъде издигнат и да наследи Борислав Михайлов. Георги Иванов може да се смята за кандидатура на Боби, докато на Касабов залагат хора, познати и от миналото на българския футбол“.

Гласът на народа

Извадихме най-популярните коментари под публикацията за разместванията сред букмейкърите.

„Аз също съм Левскар , но Гонзо е част от това, което искаме да премахнем.“

„Нови протести, ако това стане, докато не пуснат кокала тия мишки.“

„Ако изберът Гонзо, да се закрива футболът с указ на президента.“

БФС Конгрес
БФС Конгрес (Lap.bg)

В друг популярен български букмейкър – Winbet, също има сериозни размествания. Там Иванов все още е зад Бербатов, като разликата е минимална. До скоро шансовете на Гонзо не бяха определяни като големи, като беше зад Касабов в подреждането.

Кандидатите за президент на БФС и техните шансове в Winbet:

– Димитър Иванов Бербатов – 1.75

– Георги Александров Иванов – 1.90

– Михаил Тодоров Касабов – 2.25

– Георги Петров Градев – 15.00

– Манол Александров Иванов, Петьо Борисов Костадинов и Георги Бориславов Захариев са обединени в категория „друг“ – 20.00

Георги Иванов
Георги Иванов (Снимка: БТА)

Припомняме, че собственикът на Локомотив Пловдив – Христо Крушарски, се отказа и подкрепи Михаил Касабов, който дълги години бе вицепрезидент на БФС. 

По-рано Илиан Стоянов – Коловати също се оттегли.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.