ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Падението на България продължава

0
България - Литва
Снимка: LAP.bg

Българският национален отбор по футбол записа нов регрес с шест места в световната ранглиста на ФИФА за месец октомври и вече заема 84-ото място с 1279.12 точки, след като през септември бяхме на 78-а позиция. „Лъвовете“ загубиха с 0:2 от Литва в европейска квалификация и от Албания в контролна среща, а след тях България изравни едно от най-ниските си класирания от октомври 2011-а година. Антирекордът ни е 96-ото място от май 2012-а година.

До края на календарната 2023-а година за „трикольорите“ предстоят последните два двубоя от квалификациите за ЕВРО 2024 – домакинство на Унгария и гостуване на Сърбия. В тези мачове отборът ще има нов селекционер, след като по-рано Младен Кръстаич официално беше освободен от поста си. Твърди се, че треньорът на Черно море Илиан Илиев ще застане начело.

България - Литва

Съперниците в предстоящите два мача са в топ 30 на подреждането на ФИФА. Сърбия е на 29-о място с 1525.4 точки, докато Унгария е веднага след това – на 30-о място с 1521.9. Най-големият скок направи отборът на Литва, като след успеха над България те се изкачиха на 134-о място, което е по-добър резултат с 9 позиции в сравнение със септември.

На върха няма промени, като лидер остава световният шампион Аржентина с 1861.29 точки, следвани от Франция с 1853.11 и Бразилия с 1812.2, а Топ 5 допълват Англия и Белгия. До шестата позиция се изкачва Португалия, докато Нидерландия е на 7-ото място, а Испания се придвижи с две позиции до осмото място. Италия и Хърватия, която губи четири позиции, са съответно девети и десети.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.