ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Неймар разкри кой е най-тежкият му момент и обяви: Оставам в ПСЖ

0
Неймар
БТА / BTA

Бразилската футболна звезда Неймар е изпаднал в депресия след отпадането на Бразилия на 1/4-финалите на Мондиал 2022. Както е известно „Селесао“ загубиха от Хърватия след изпълнение на дузпи. В продълженията Неймар отбеляза гол, но „шахматистите“ изравниха. Според Неймар, това е бил най-тежкият момент в кариерата му.

Неймар

„Не мога да кажа какви мисли минаха през главата ми. Това беше най-болезненото поражение в моята кариера. Плаках пет дни подред. Бях много наранен, че мечтата ми беше разрушена. Бих предпочел да загубим с дузпи след 0:0, а не да поведем, после да ни изравнят и чак след това да ни отстранят при наказателните удари, както и се случи. Само играчи и треньори могат да разберат тази болка. Това беше най-лошият момент в живота ми. Беше като погребение: някой плаче от едната ти страна, друг плаче от другата. Чувството беше ужасно и не искам да го изпитвам отново“, разкри Неймар в интервю за Caze TV.

Неймар

„Честно казано, след световното първенство не исках да продължа да играя за националния отбор, но след това промених решението си, защото съм много гладен. След световното първенство не исках отново да изпитвам болката от поражението, да гледам как страда семейството ми – това е тежко бреме за мен. Но ще трябва да се примирят отново. Така ще бъде по-добре, така трябва да бъде“, продължи бразилецът.

Неймар говори и за клубната си кариера, като изрази желание да остане в настоящия си тим Пари Сен Жермен, въпреки проблемите в отношенията с феновете. През май ултрасите на тима организираха протест с искане за продажбата на нападателя, а част от феновете дори отидоха до къщата на бразилеца с призиви да напусне столичния клуб.

Неймар

„Надявам се да остана в ПСЖ. Имам договор и никой нищо не ми каза. Дори и отношенията между феновете и играча да не са най-добрите, аз ще бъда тук, независимо дали ме харесват или не“, обясни той.

Той каза още, че ПСЖ не е спечелил Шампионската лига, защото футболът невинаги е справедлив. В последните два сезона клубът отпадна на 1/8-финалите – съответно от Реал Мадрид и Байерн.

„Имахме много силен отбор. Меси, Мбапе и аз сме най-добрите играчи в света. Знаехме за това, но, за съжаление, не се получи. Искахме да спечелим всичко, но футболът невинаги е справедлив“, каза още Неймар, който се завърна към тренировки с ПСЖ след контузията си, заради която не игра в последните месеци.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.