Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Нежеланият Драгомир Драганов опорочи ЦСКА – Ботев Пловдив

0
Драгомир Драганов
Снимка: БТА

Главният съдия на ЦСКА – Ботев Пловдив (0:1) Драгомир Драганов се представи на изключително ниско ниво. Той и съдията на ВАР – Волен Чинков, опорочиха полуфиналния сблъсък за Купата на България със своите отсъждания или липсата на такива в ключови моменти. В края на материала можете да гласувате в нашата анкета и да погледнете две спорни положения от края на сблъсъка.

Любопитното е, че по-рано през сезона от 31-кратния шампион категорично пожелаха Драганов да не ръководи мачове на отбора. 

Очевидно промяна в БФС няма да има или най-много козметична такава, защото се прилагат добри стари практики определени съдии да „режат главата“ на даден отбор в ключов момент. Да, ЦСКА сам може да си е виновен, както отбелязахме по-рано днес за липсата на централен нападател и крила. А също така и за наличието на приключили с футбола играчи, вместо адекватна алтернатива. Това не омаловажава вината, която носи съдийската бригада.

Драгомир Драганов
Драгомир Драганов (Снимка: БТА)

Филип Филипов категорично заклейми Драганов

Изпълнителният директор на ЦСКА обяви, че не иска въпросният съдия да ръководи двубои на „червените“. Това се случи преди загубения слощастно от Лудогорец (0:1) мач през декември 2023 година. А нека си припомним и кой свири това дерби… Драгомир Драганов. В БФС вече правят напук на столичния гранд.

„Позицията ни е, че нашият отбор не иска мачът да бъде ръководен от Драгомир Драганов и Радослав Гидженов, каквито информации се появиха. Субективни фактори влияят за излъчването на шампиона“ „Не знам дали ще ни уважат желанието за съдиите. И миналата година заявихме за Драганов, защото прави грешки в наш ущърб. Когато се бориш с шампион и имаш големи цели, нормално е да се правят грешки. В последните първенства субективни фактори влияят за излъчването на шампиона“, добави още Филипов.

Двете спорни положения в края

От ЦСКА имаха сериозни претенции за дузпа в заключителните минути. Първо Джонатан Линдсет беше безкомпромисно съборен с ръце в наказателното поле, което беше подминато от съдийската бригада. Ситуацията дори не се разгледа с ВАР. Малко след това играч на Ботев изрита топката в ръката на свой съотборник. Всеки сам може да прецени дали първото не е очевиден наказателен удар, а пък в много първенства, както и на един стадион у нас – то и второто.

Nostrabet извади двата спорни момента:


Целенасочено накъсване и тенденции

Редица спорни моменти бяха дадени в полза на гостите. Съдиите могат много лесно чрез дребни, но важни детайли, да изнервят футболистите и напрежението в даден момент да ескалира, както стана при провокацията на Ивелин Попов. При идентични ситуации не се даваха фалове за ЦСКА, а за Ботев веднага се чуваше съдийски сигнал. 

Още през първото полувреме имаше играчи на гостите за картон, но ситуациите бяха подминати. На Юрген Матай пък Драганов вдигна с лекота. Самият гол също е при много тънка ситуация и начертаната линия от ВАР е твърде относителна. Много е важно точно в кой момент от паса е стопиран кадъра. Колега от Пловдив до мен в журналистическата ложа беше убеден, че има засада. Спирайки сам кадъра при подаването от повторение на неговата медия. И не, не подкрепя Локомотив, защото радостта му след последния съдийски сигнал бе огромна. 

Излишно е да споменаваме действията на вратаря Хидайет Ханкич, чието най-бързо изпълнение на аут беше 16 секунди. Стражът задължително трябваше да бъде изгонен, след като с най-безпардонни маниери направи така, че в края на мача почти не се игра. 

Анкета

Трябваше ли ЦСКА да получи дузпа срещу Ботев?

Вашата оценка за съдийството в мача?
Общо гласували 101
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.