Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Пролетната сглобка в ЦСКА – без бекове, нападатели, крила

0
ЦСКА - Ботев Пловдив
Снимка: БТА

Джонатан Линдсет трябваше да играе като централен нападател за ЦСКА срещу Ботев Пловдив (0:1). Това не беше продиктувано от някоя изненадваща треньорска идея. Фалшива „деветка“ или нова стратегия на Стамен Белчев и Анатоли Нанков. Чисто и просто – „червените“ нямаше кого да пуснат на тази позиция. Фернандо Каранга се е контузил в навечерието на важния полуфинал за Купата на България. Други нападатели в ЦСКА… няма.

Сериозен кадрови недостиг се отчита и по крилата. Матиас Фаетон изтърпя наказание заради натрупани жълти картони и трябваше Улаус Скаршем да играе по левия фланг, а Данило Асприля отново беше несъстоятелен по десния, което разгледахме в отделен материал. Какво се оказа – нападатели и крила няма, на тези позиции играха преквалифицирани играчи от други постове. Щеше да е смешно, ако не беше тъжно, защото и на позициите ляв и десен бек ситуацията е идентична.

ЦСКА в момента прилича на „сглобка“. Набралият популярност в политиката израз описва перфектно състава на столичния гранд напоследък. Всеки играе където трябва, не където може.

ЦСКА - Пирин
ЦСКА се сгромоляса срещу Пирин (Снимка: БТА)

През зимата напуснаха седем атакуващи футболисти

Отборът остана без нападатели и флангови играчи. По време на паузата си тръгнаха Браян Морено, Марк-Емилио Папазов, Дюкенс Назон, Майкъл Естрада, Бисмарк Чарлс, както и крилата Жираир Шагоян и Симеон Александров. Продадени, изгонени, избягали – за тях може и да се потърси сносно обяснение. Защо обаче беше отдаден под наем Папазов, който ниже гол след гол в Хебър?

Или централният нападател е позиция отживелица в отбор, който афишира амбиции за титла и купа. Може би, идеята е била да се разчита само на Каранга. Kойто евентуално да е в същата форма от преди 5 години, макар и след тежки операции. И да не получава картони и контузии.

Дори Бисмарк Чарлс можеше да бъде полезен. Ако е здрав, разбира се, защото при него контузиите са твърде чести. Друг въпрос е защо на този човек продължава години наред да му се плаща заплата. Сякаш ползва ЦСКА за лечебница…

Сигурно в бъдеще ще се изредят всички норвежци за „деветка“, а истинската такава – Папазов, да радва публиката в Пазарджик. Явно Любослав Пенев е луд, за да го налага.

ЦСКА
ЦСКА (Снимка: БТА)

От двата стола на земята

Феновете и този сезон имаха надежда за титла. До зимата те все още бяха живи. Вместо да се направи шампионска селекция – ЦСКА остана без играчи. Къде в света има отбор, който да не разполага с централни нападатели? Фаетон и Асприля не са такива, така че един Каранга трябваше да поведе „червените“ мач след мач, кръг след кръг, месец след месец.

Докато в Лудогорец разполагат с поне трима по-класни от него в сегашната му форма – Квадво Дуа, Руан Секо и Матиас Тисера. Отделно много голове се очакват и от крилата Бърнард Текпетей, Кайо Видал и Рик, а Якуб Пьотровски е с 15 гола от началото на сезона. За сравнение – топ реализаторите на „армейците“ са с половината от тези на поляка.

Грешките на ЦСКА този път бяха твърде предизвикани, ако използваме тенис термин.

Анатоли Нанков, Стамен Белчев
Анатоли Нанков, Стамен Белчев (Снимка: БТА)

Пролет пукна, ние… да

Титлата може да отиде в Разград още този уикенд. Математически Лудогорец може да си осигури трофея още април, а практически вече го е сторил. ЦСКА все още има шанс за Купата на България. Задачата на Белчев обаче хич не е лесна.

На „Колежа“ Ботев ще е още по-мотивиран за успех и няма да приема по същия начин играта в своята половина. „Червените“ изпуснаха много положения и ако имаха централен нападател или крило, дори щяха да спечелят този мач. Сега победата е задължителна. В противен случай най-успешният български клуб ще падне „от двата стола на земята“. 

А предвид ужасната форма, класирането за европейските турнири също е под въпрос.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.