ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Сашо Везенков: Избрах правилния момент да отида в НБА (СНИМКИ)

0
Александър Везенков
LAP.bg

Голямата звезда на българския баскетбол Александър Везенков, даде първата си медийна изява, след като официално стана играч на отбора от НБА Сакраменто Кингс. Най-полезният играч в Евролигата за изминалия сезон сподели как де се стигнало до трансфера отвъд Океана, какви са амбициите му и каква щ бъде ролята му в отбора.

Бившият играч на Олимпиакос коментира и темата с националния отбор, за който изрази желание да продължи да играе.

Александър Везенков

„Всичко започна през декември, когато помощник-генералният мениджър дойде. После дойдоха още 5-6 човека. Сега като се запознах с повечето играчи видях, че те са земни. Помогнаха ми от първия ден и цялата организация е така направена – подобно на Олимпиакос, всички работят, за да се чувстват като отбор и като едно семейство. Тези неща помогнаха за моето решение. Правата ми преминаха през много отбори. Говорих и с Бруклин, и с Кливланд. През тези години само един път бях близо да премина в един от отборите. Аз много пъти съм казвал, че НБА е една мечта, но не исках да съм там просто, за да съм там, а исках да се развивам. Но до момента нищо не беше ясно. Миналото лято имаше слухове, но нищо не беше ясно. А това лято всичко беше ясно – какво те искат от мен и каква ще е моята роля. Това беше правилният момент. Беше емоционално, трудно да се разделя с Олимпиакос, но всички го приеха. Ние бяхме като едно семейство, а като такова някой като иска да си тръгне, го пускат, защото отивам не на нещо по-добро, а по-скоро на нещо по-голямо. Една част от мен искаше да остане. Всеки ми пожела успех“.

Александър Везенков

„Не мога да кажа, че съм избрал №7 заради феновете на Олимпиакос или заради Василис Спанулус, но номерът ми харесва и оставям на журналистите да си мислите. Не познавах европейските момчета, а и сега не можах да се запозная с тях, но всички казват, че са прекрасни момчета“.

Александър Везенков

„Собственикът показа, че се радва, че съм там. Това е един отбор, който 17, 18 години не е бил в плейофите, а миналата година завършиха трети. Всички в града са фенове на баскетбола, друг спорт няма и толкова време без плейофи е много тежко. Очакванията за новия сезон са големи и всеки очаква да побеждава и отново да бъде в плейофите“.

Александър Везенков

„Националният отбор е въпрос на преговори. Също така дали ще се бори за нещо, защото в момента сме на два мача да се класираме за квалификации. Не знам как ще е ситуацията. Винаги, когато съм свободен, ще се опитам да играя, но е въпрос на преговори“, заяви Везенков на своята пресконференция.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Димитър Георгиев
Димитър ГеоргиевДимитър Георгиев е български спортен журналист и анализатор. Завършва висшето си образование в Софийски университет със специалност българска филология.
Коментирай

Няма коментари.