ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Наполи удари Интер и завърза борбата за топ 4

0
Алесандро Бастони, Виктор Осимен, наполи, интер
Снимка: БТА

Шампионът Наполи се постара и победи останалия с 10 души Интер с 3:1 в среща от 36-ия кръг на Серия А. Така битката за втората позиция остава отворена.

Преди почивката голове не паднаха, но домакините имаха една много добра възможност, създадена от Пьотър Желински, който сервира топката на Андре-Франк Замбо-Ангиса, но ударът на камерунеца мина над горната греда. Домакините реагираха яростно на съдийско решение, в което не последва втори жълт картон за Роберто Галярдини заради спъване отзад на Хвича Кварацхелия – в 23-ата минута, само четири след като получи първия си жълт картон. Но изгонването на въпросния футболист не му се размина и той пое към съблекалнята в 41-ата.

В средата на втората част Наполи направи 1:0 с гол на Замбо-Ангиса, който вкара от воле след пас на Желински.

След това неаполитанците продължиха да търсят втори гол. И миг след като пропуснаха една такава възможност, Федерико Димарко направи ниско центриране отляво, Ромелу Лукаку се усети първи, изпревари разсеяния Жуан Жезус и прати топката зад Алекс Мерет.

Но шампионите решиха да докажат защо бяха доминиращи цяла година и в 85-ата минута възстанови предимството си със зашеметяващ удар на капитана Джовани Ди Лоренцо в далечния горен ъгъл.

Но това не беше всичко, защото в добавеното време юношата Джанлука Гаетано вкара дебютния си гол, преодолявайки излезлия да го пресрещне Онана.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.