ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Наполи докосва титлата след победа над Рома ВИДЕО

0
Наполи-Рома

Лидерът в Серия „А“ Наполи се откъсна още по-сериозно на върха в класирането, след като стигна до победата с 2:1 срещу Рома в двубой от 20-ия кръг. На стадион „Диего Армандо Марадона“ зрителите станаха свидетели на страхотен двубой с много положения и пред двете врати. Попаденията за неаполитанците бяха дело на Виктор Осимен и Джовани Симеоне, а за римляните се разписа Стефан Ел Шаарауи.

Домакините от Неапол откиха резултата в 17-ата минута, като минути преди това Мин-Джей Ким ги спаси от сигурен гол, избивайки топката от краката на Ейбрахам пред празната врата. Кварацхелия навлезе в наказателното поле и центрира към Виктор Осимен, който овладя топката на гърди топката и я прати във вратата на Рома за 1:0.

Рома натисна след почивката и стигна до изравняване в 75-ата минута. Залевски центира топката в наказателното поле, а там Стефан Ел Шаарауи я насочи в мрежата за 1:1.

Четири минути преди края на редовното време Наполи стигна до трите точки. Желински подаде на Джовани Симеоне, който от границата на наказателното поле прати топката неспасяемо във вратата на Патрисио.

Тимът на Лучано Спалети има 53 точки на върха в класирането, с 13 повече от втория Интер. Рома е на шесто място с 37.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.