ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Над ЦСКА тегне проклятие „Надежда“ – 1 победа за 19 години

0
Тобиас Хайнц от ЦСКА срещу Локомотив София
Снимка: БТА

Настроенията в ЦСКА са за лесна победа над Локомотив София в събота, но историята говори, че това едва ли ще е съвсем така. Възпитаниците на Нестор Ел Маестро нямат право да подценят съперника. Като гости в столичния квартал „Надежда“ те не само се препъват често – става въпрос за сериозна тенденция.

За последно 31-кратният шампион би „железничарите“ навън през 2011 година! Преди това го стори… 2005-а. Така за последните 19 лета „армейците“ имат едва един успех на стадиона на Локо. Предвид моментната форма на двата отбора ще е провал всичко останало освен „червен“ успех. Нека обаче първо видим защо се получава така, че ЦСКА играе толкова трудно в „Надежда“.

Фенове на Локомотив
Фенове на Локомотив (Снимка: БТА)

Черната серия

В Първа лига двата отбора завършиха три пъти поред 1:1 при домакинство на Локомотив. За последно това се случи в началото на миналия сезон, когато Браян Морено спаси точката за ЦСКА в края. По-рано през същата година гол на Георги Йомов се оказа недостатъчен, макар и „армейците“ да надиграха съперника. Връщаме лентата към 2015-а година, когато Локо завърши пред ЦСКА в класирането, а дори и спечели едното си домакинство с 2:0. 

Между тези мачове отчитаме едно изхвърляне за Купата на България след 2:1, току при завръщането на ЦСКА в елита след годината изгнание във „В“ група. Трябва да стигнем чак до 2011-а с Янис Зику и Спас Делев голмайстори за „червените“, за да си припомним какво е победа като гост на този съперник.

Баланс за последните 19 години:

Победи за Локо в „Надежда“ – 3

Равенства – 10

Победи за ЦСКА – 1

ЦСКА
ЦСКА (Снимка: LAP.bg)

Защо ЦСКА се затруднява толкова?

Припомнете си шампионския за ЦСКА сезон 2004/2005. Тогава някъде спря да има лесни мачове. „Червени“ и „сини“ отдавна не са спечелили, още преди да излязат на терена. Освен това до около 2010-а Локо имаше силен отбор. След това става въпрос по-скоро за подценяване или момента слабост в ЦСКА, защото „железничарите“ не са това, което бяха.

2022-а година трябва да бъде обица на ухото, когато на цели три пъти столичният гранд изпусна победата. Дори на „Българска армия“ мачът завърши 0:0. Хубавата новина е, че Нестор Ел Маестро знае как да мотивира състава и взима подобни сблъсъци. Неговата ахилесова пета са големите дербита. Самият той често казва, че всеки мач носи три точки и е еднакво важен.

Нестор Ел Маестро
Нестор Ел Маестро (Снимка: БТА)

ЦСКА няма право на грешка този път

При сегашната форма на Локо би било самоубийство всичко различно от 3 точки. „Железничарите“ загубиха три пъти с 0:6 само този сезон! Тежките поражения дойдоха от Лудогорец, Левски и Ботев Пловдив. Успехите пък са все срещу закъсали съперници от дъното на класирането. От време на време Локо дава отпор на някой средняк, но не и срещу тимовете от челото, като изключение са двете нулеви равенства с Черно море и Левски от есента.

От това трябва да внимава 31-кратният шампион. Цели 10 от последните 14 срещи на „Надежда“ завършиха при реми. Локомотив ще гони точката и този път, и ще се опитва да руши играта на „армейците“ от първата до последната минута. В състава на ЦСКА обаче има достатъчно класа, така че извинения не се приемат.

„Вярвам и аз, че срещу Локомотив София няма да е лесно. Няма вече такива мачове. След тези 10 дни, които имаше пауза за националите, се подготвихме много добре. Отборът се чувства много добре за този мач. Знаем, че всички останали срещи са много важни“, сподели днес Фернандо Каранга по повод предстоящия двубой.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.