Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

На върха в борбата: Кирил Милов е №1 в света

0
Кирил Милов
Световна федерация по борба

Родният борец Кирил Милов за пръв път в своята кариера оглави световната ранглиста. Националът по борба на България вече е под номер 1 в класацията при 97-килограмовите на класическия стил.

Милов, който е европейски шампион и втори в света през 2022-ра, започна годината с впечатляващ успех на Гран при в Загреб, спечелвайки с пет убедителни победи.

Милов е с актив от 50 000 точки, втори е арменецът Артур Алексанян, който олимпийски шампион и 4-кратен европейски първенец (45 000 точки). Трети е азерът Ариф Нифтулаев (38 800).

В момента класиците са на лагера в Пореч (Хърватия). Сборът ще продължи до 18 февруари, а след това тимът, воден от Братан Ценов, ще се подготвя в Тетевен за следващия рейтингов турнир – „Ибрахим Мустафа“ в Александрия (Египет) от 23 до 26 февруари.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Йордан Стоянов
Йордан СтояновЙордан Стоянов завършва специалност "Журналистика" към Софийски университет. Йордан разполага с дългогодишен опит в отразяването на най-интересните новини от света на спорта.
Коментирай

Няма коментари.