Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Мухова стигна първи финал в Големия шлем

0
Каролина Мухова
Снимка: БТА

Чешката тенисистка Каролина Мухова се класира за първи път на финал в турнир от Големия шлем. Тя победи в драматичен полуфинал Арина Сабаленка от Беларус със 7:6 (5), 7:6 (5), 7:5 за 3 часа и 17 минути и ще спори за титлата на „Ролан Гарос“ срещу победителката в другия полуфинален двубой, в който Ига Швьонтек и Беатрис Хадад Мая играят в момента.   

Мухова, която до този момент бе 43-та в света, спаси един мачбол и постигна знаменит обрат от 2:5 до 7:5 в третия сет, печелейки пет последователни гейма. Поставената под номер 2 Сабаленка, която спечели Откритото първенство на Австралия, допусна първо поражение в Големия шлем тази година след 12 последователни победи.

„Не знам какво се случи. Атмосферата, хората – те ми помагаха. Борих се, толкова съм щастлива. Опитвах се да играя своя стил и  това работи. Чувството е повече от невероятно“, заяви Мухова след триумфа на корта „Филип Шатрие“ в Париж. 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.