ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Мощен Григор Димитров обърна играч от топ 10 за финал в Женева

0
Кристофър О'Конъл - Григор Димитров
БТА / BTA

Най-добрият български тенисис – Григор Димитров, победи световния номер 9 Тейлър Фриц в полуфиналите на турнира от сериите АТР 250 в Женева. Гришо загуби първия сет с 3:6, но след това показа майсторство и затвори втория на 5, а с хладни нерви и бистър ум взе тайбрека в третия на 2.

Двамата изиграха страхотен спектакъл за феновете на тениса, продължил близо три часа. Гришо не започна по най-добрия начин, но постепенно напипа играта си и мачът се превърна в битка.

Втората част отново започна зле за родния тенисист, зашото той беше пробит рано. Хасковлията обаче успя да нанесе два брейка, за да затвори сета при 7:5.

По този начин прати мача в решителен сет №3. Двамата правеха дълги и красиви разигравания, комбинирани с мощни сервиси и асове.

В третия сет се стигнаха до тайбрек, а там нашето момче не се поддаде на напрежението, докато именно това се случи при американеца.

Фриц допусна два мини-пробива, като при първия изпрати топката на метри в аут от иначе много изгодна позиция. Финалът е първи на Григор Димитров от началото на годината. Съперник в мача за трофея ще бъде победителят от двойката Николас Джари – Александър Зверев.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.