ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Майк Браун сравни Везенков с Ману Джинобили

0
александър везенков нба
Снимка: БТА

Старши треньорът на Сакраменто Кингс – Майк Браун, засипа с похвали българското крило Александър Везенков след представянето му срещу Голдън Стейт Уориърс. Най-полезният играч в Евролигата за минали сезон се включи от пейката и игра 15:28 минути при победата на неговия тим над „войните“.

Браун, който бе избран за треньор номер 1 в НБА през миналата година, сравни Саша с аржентинската легенда и член на Залата на славата Ману Джинобили.

„Всичко при Саша е част от процеса. И преди съм ви казвал, че имах честта и удоволствието да бъда треньор на Ману в първия му сезон в Лигата. В Европа той бе страхотен, а когато дойде тук се опитахме да му дадем титулярно място, но нещата не се получаваха и оставаше на пейката. В някои мачове не играеше заради треньорски решения и поне една година не се дореди до място в стартовата петица в Сан Антонио“, заяви Браун.

„Това е процес, в който треньорите трябва да разберат как и колко да използват даден играч, за да бъде той полезен на отбора. Казах на Саша – „Хей, ти знаеш как да играеш, имаш страхотно чувство към играта, няма да има случай, в който да ти кажа, че си направил лоша стрелба. Ти ще се превърнеш в един от най-добрите стрелци и трябва да стреляш. Ако играеш – това е супер, ако ли пък не, трябва да си винаги готов и съм сигурен, че ще дадеш най-доброто от себе си“, добави още специалистът.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.