ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Сакраменто се класира за елиминациите на междинния турнир в НБА

0
нба сакраменто кингс
Снимка: БТА

Александър Везенков и Сакраменто Кингс постигнаха впечатляваща победа като домакин на Голдън Стейт Уориърс. Възпитаниците на Майк Браун победиха „войните“ със 124:123 и по този начин спечелиха Група „С“ на междинния турнир в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада.

Българското крило остана на паркета 15:28 минути, в които вкара 8 точки, 2 чадъра, 1 асистенция и 4 борби. Везенков вкара 2 от 6 опита от тройката, а най-резултатен от неговите съотборници бе Д’Арън Фокс с 29 точки. Домантас Сабонис пък бе близо до „трипъл-дабъл“ – 9 точки, 10 асистенции и 8 борби.

За Голдън Стейт най-резултатен бяха Стеф Къри и Андрю Уигинс с по 29 точки. Клей Томпсъндобави 20 точки, а завърналият се след наказание Дреймънд Грийн се отчете с 8 точки и 6 борби.

Сакраменто ще играе срещу Ню Орлиънс Пеликанс на 1/4-финалите в междинния турнир, който се провежда по време на редовния сезон. В същото време Кингс имат актив от 10 победи и 6 загуби и заема 6-о място в Западната конференция, докато играчите на Стив Кър отпаднаха от турнира и с актив от 8 успеха и 10 поражения заемат 10-о място във временното класиране на Запад.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.