ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

„Лъвиците“ ще боксират на три финала в Полша

0
Бокс жени национален отбор
Снимка: БФ Бокс

Три финала и два бронзови медала за България – такава е равносметката след полуфинали на 37-ото издание на международния турнир по бокс „Феликс Щам“. Възпитаничките на Борислав Георгиев и Роман Цветков продължават с фурора си в Полша.

Светлана Каменова надигра местната надежда Юлия Шеремета при 57-килограмовите. Нашето момиче показа класа и се справи с на моменти нечистната игра на съперничката си, с което заслуено ще играе финал. В спора за трофея в петък ще излезе срещу силната французойка Амина Зидани.

Каменова

На 50 килограма Златислава Чуканова също ще боксира за злато, а пък Венелина Поптолева остана с бронз. Злати не остави шанс на полякинята Наталия Кучевска, след като я доминира изцяло. За титлата ще излезе на ринга срещу другата местна любимка – Наталия Рок. Именно тя надигра Поптолева и така се разминахме с възможността да имаме български финал.

За златото очаквано ще боксира и Станимира Петрова. Звездата ни в категория до 54 килограма разпиля хърватката Николина Чачич. В петък българката ще мери сили с полякинята Виктория Рогалинска.

Аслъхан Мехмедова приключи участието си с бронзов медал. В много оспорвана среща при 60-килограмовите тя отстъпи на третата от Световното първенство миналата година – Алесия Месиано (Италия).

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.