Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Легендарен хърватски треньор почина на 88

0
свещ
Снимка: Pixabay

На 88-годишна възраст, след продължителна битка с рака на простата, почина легендарният хърватски треньор по футбол Мирослав „Чиро“ Блажевич. Той завинаги ще остане в историята на хърватския футбол като селецкионер на националния отбор, който през 1998-ма печели бронзовите медали на Мондиала във Франция.

мирослав блажевич

Като футболист Блажевич играе на поста дясно крило и носи екипите на Локомотив (Загреб), Риека, ФК Сараево и на швейцарските Сион и Мютие. Освен на „шахматистите“, Блажевич е бил селекционер на Иран и на Босна и Херцеговина. Треньорската му кариера започва на 33 и преиминава през отбори като Сион, Риека, Динамо Загреб, Грасхопър, Нант, ПАОК, Осиек, Мура, Хайдук Сплит, Шанхай Шенхуа и др. Последният му треньорски ангажимент беше през 2014 г. в Задар.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Лъчезар Тодоров
Лъчезар ТодоровЛъчезар е работил в няколко спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт.
Коментирай

Няма коментари.