Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Кръга в Испания: Реал Мадрид и Барселона са на двата полюса

0
Барселона - Реал Бетис
Снимка: БТА / BTA

Испанската Ла Лига се завръща в пълен състав след участията на топ отборите в Суперкупата. През седмицата имаше и кръг за Купата на краля, в който също видяхме челниците в действие. Наглед този уикенд Реал Мадрид ще има лек тест, докато Барселона ще гостува на солиден съперник. Ето какво можете да очаквате.

Събота (20 януари)
14:00 – Райо Валекано срещу Лас Палмас

Райо ще изиграе първия си мач в първенството от 18 дни насам. Отборът все пак не излезе от ритъм, защото изигра две срещи за Купата на краля. В този мач ще е без наказаните Паре Сис и Кике Перес. Очаква се Серджио Камело да поведе мадричани от първата минута след двата си гола във вратата на Хетафе миналия кръг.

Лас Палмас едва ли ще прави много промени спрямо победата с 3:0 над Виляреал преди седмица. Юлиан Араухо изтърпява втория си мач наказание от общо четири. Според статистиците шансът за домакинска победа е 50%, докато гостите имат 22%. Следователно 28% остават за равенство.

Букмейкърът bet365 дава коефициент 1.72 за домакински успех. Равенството е оценено на 3.40, докато победата за Лас Палмас 5.50.

16:15 – Виляреал срещу Майорка

Проблемите на „жълтата подводница“ в защита останаха без отговор и след завръщането на Ерик Баи. За капак списъкът с контузени продължава да се увеличава. В лазарета вече е и Дани Парехо, който ще бъде аут от терените за около месец заради травма на коляното. 

Майорка ще е без наказания Джовани Гонсалес. Очаква се сред титулярите да бъде Кайл Ларин, който вкара победния гол срещу Тенерифе за Купата през седмицата. Статистиката дава 45% шанс на Виляреал при 27% за съперника, а 28% е вероятността сблъсъкът да завърши без победител.

Ставката за „единица“ е 2.15, докато ремито ще изплаща по 3.50, а „двойката“ 3.40 в bet365.

18:30 – Валенсия срещу Атлетик Билбао

Два отбора в много добра форма се сблъскват челно. „Прилепите“ спечелиха последните си три шампионатни мача, а пък Атлетик последните шест във всички турнири. Валенсия няма да може да разчита на Селим Амалах и Муктар Диакаби, които са с националните си отбори. 

Билбао все още е без Иняки Уилямс, който ще бъде заменен от Алекс Беренгур. Именно той реализира и двата гола при успеха с 2:1 над Реал Сосиедад миналия уикенд. Шансът за домакински успех тук е 28%. Статистиците отчитат 44% вероятност Билбао да прибере трите точки у дома, а 28% за равенство.

Коефициентът за успех на Валенсия в bet365 е 3.40 при 3.30 точките да бъдат поделени и 2.15 те да заминат за региона на баските.

21:00 – Селта Виго срещу Реал Сосиедад

И двата тима продължават напред за Купата на краля след успехи през седмицата. Домакините ще трябва да претърпят ротации, като Яго Аспас се завръща сред титулярите. Освен това Рафа Бенитес по всяка вероятност ще прибегне отново към схема с четирима в защитна линия, след като излезе с трима срещу Майорка. 

Сосиедад все още е без Таке Кубо и Хамари Траоре, които отсъстват с националните си отбори. Радостната вест е, че Микел Мерино се завръща отпочинал в стартовата единайсеторка. Тук шансът за победа на Селта е 30%, а за Реал Сосиедад – 39%. Равенството е вероятно на 31%.

Букмейкърската къща bet365 оценява домакинския успех на 3.10, а „хиксът“ на 2.87 при 2.60 за „двойка“.

Неделя (21 януари)

14:00 – Осасуна срещу Хетафе

Домакините нямат особени поводи за радост след провалите за Купата на краля и Суперкупата. Все още и Чими Авила не е наличен, което влошава допълнително ситуацията.

Хетафе също не може да се похвали. Трима са наказани за мача – Хуанми, Хайме Мата и Дамиан Суарес. Няма обаче контузени и всички останали футболисти ще отпътуват за Памплона. Нападателят Енес Унал се възстанови по-бързо от очакваното и ще започне от първата минута. Тук шансовете за успех на домакините са 44% при 25% за гостуващия състав. Статистиците дават 31% възможност за реми. Ставките пък са 3.10/2.87/2.60 в bet365.

16:15 – Реал Мадрид срещу Алмерия

Карло Анчелоти ще трябва да ротира състава след 120-е минути срещу Атлетико Мадрид (2:4) в четвъртък за Купата на краля. Преди това отборът имаше ангажименти и в Саудитска Арабия, където спечели Суперкупата след страхотен финал с Барселона (4:1). Сега обаче за Реал няма да има мач още седмица и се очаква силна стартова единайсеторка.

Алмерия ще е без звездата си Лео Баптистао, който изтърпява наказание. Самочувствието обаче е много високо след доминацията над Жирона преди седмица, когато каталунците измъкнаха нулево равенство от мача. Шансовете тук са 84% за Реал, като равенството статистически е 10% възможно, а победа за гостите – 6%. „Лос бланкос“ държи едва 1.16 коефициент за победа. Раемито е оценено на 9.00, а „двойката“ на 13.00 от bet365.

18:30 – Реал Бетис срещу Барселона

Сериозни са липсите при домакините с трима играчи на Купата на африканските нации и четирима контузени в лицето на Гуидо Родригес, Айози Перес, Марк Бартра и Айтор Рубиал. Набил Фекир получи минути от пейката миналия уикенд и сега отново ще вземе участие.

Барса остави Роберт Левандовски, Илкай Гюндоган и Педри резерви в четвъртък за Купата и сега ще са налични от самото начало. Жоао Кансело не се включи и е под въпрос за сблъсъка с Бетис. Статистиците дават 24% шанс на домакините и 52% на гостите. Ремито е при 24%. Ставките в bet365 са 4.20 – 3.80 – 1.80 съответно за трите знака в bet365.

21:00 – Жирона срещу Севиля

Домакините бяха надиграни от последния в класирането и това очаквано пробуди вълна от коментари. Тогава изненадващо Мичел и Виктор Циганков бяха оставени на пейката, а сега по всяка вероятност ще се завърнат сред титулярите. Жирона обаче има да запълва сериозна празнина в средата в лицето на Алекс Гарсия, който е наказан.

Севиля привлече Ханибал Межбри и Матео Мея, но не е ясно дали ще ги използва. Исаак Ромеро вероятно ще поведе атаката след двата гола за Купата през седмицата. Шансът за победа на Жирона е 58%, а този за Севиля е 19%, като ремито е вероятно на 33%. Коефициентът на bet365 за хитът на сезона е 1.70. Равенството ще изплаща залозите по 4.00, а успехът на гостите по 4.75.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.