ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Коефициенти и фаворити за победител на Евро 2024

0
Евро 2024 коефициенти за шампион
ЕВРО 2024 - Коефициенти за Шампион и Фаворити

Времето до началото на Евро 2024 намалява прогресивно, така че вече изглежда, че е време да се насочим към една от важните теми за футболните запалянковците – кой е фаворит за трофея и какъв е коефициентът, който се предлага за негов успех преди старта на турнира? В сайтовете за залози има и други ставки и интересни селекции – като за голмайстор на турнира и прочие, но днес ще се съсредоточим върху претендентите за крайната победа.


Коефициентите за краен победител на Евро 2024

В Нострабет знаем, че не винаги съставите с най-нисък коефициент триумфират в крайния турнир, така че за всеки любител на залозите ще е много важно да успее да зърне ставките и за по-изненадващите потенциални победители. Всички помнят гръцкия триумф от 2004, като нищо не пречи отново такова чудо да се случи.

Евро 2024 ШампионПриблизителен коефициент
Англия4.00
Франция5.00
Германия6.50
Португалия9.00
Испания9.00
Белгия17.00
Италия15.00
Нидерландия17.00
Хърватия41.00
Дания41.00
Турция51.00
Швейцария67.00
Унгария81.00
Австрия81.00
Сърбия81.00
Украйна101.00
Шотландия101.00
Чехия151.00
Полша151.00
Румъния201.00
Словения251.00
Албания501.00
Грузия501.00
Словакия501.00

Коефициентите са приблизителни, подлежат на промяна и са с информативна цел!

Очаквано може да отчетем, че най-фаворизирани са съставите на Англия и Франция. Тук говорим за финалистите на последното Европейско първенство, както и за този от Световното през 2022 година. С оглед на всичко това е логично именно тези две страни да получават доверието на букмейкърите.


Топ 5 фаворити за спечелването на Евро 2024

След като погледнахме коефициентите на различните отбори за спечелване на турнира, сега вече остава и да поговорим отделно за тези държави, които се смята, че имат най-големи шансове за крайния успех. Ще разделим нашите разсъждения на две – за 5-те топ фаворита, както и за 5 страни, които може да поднесат изненади.

Англия

Англия - национален отбор по футбол
Снимка: БТА

„Трите лъва“ влизат в настоящия европейски футболен форум с надеждата, че ще могат да подобрят достигнатия финал от последното първенство. Селекционерът Гарет Саутгейт разполага с изключителни играчи, което дори може да му създаде определени главоболия при избора на състав.

Звездата Хари Кейн изигра уникален сезон за Байерн, докато Джуд Белингам е претендент за най-добър футболист на годината и ще е сред лидерите. Не бива обаче да забравяме за Букайо Сака, Коул Палмер, Фил Фоудън, Джак Грийлиш и останалите световна класа състезатели на Англия. При такова преливане от качество няма как да не говорим за островитяните като фаворит.


Франция

Франция - национален отбор по футбол
Снимка: БТА

Веднага след Англия няма да подминем и Франция. „Петлите“ от няколко години могат да се похвалят с един от най-силните национални тимове в света, ако не и най-силният. Дидие Дешан може да погледне към световните звезди Килиан Мбапе, Усман Дембеле, Антоан Гризман, Уилям Салиба и редица други. Това може и да е последното първенство на специалиста начело, така че целта е ясна – да се оттегли с голямо отличие. Опитът и класата дават големи надежи на французите за Евро 2024.


Германия

Германия - национален отбор по футбол
Снимка: БТА

С третия най-нисък коефициент влиза домакинът на турнира Германия. Това донякъде е изненадващо, с оглед на доста посредственото представяне на състава през последните години. От друга страна, последните контроли на тима на Юлиан Нагелсман бяха много обнадеждаващи, като сякаш около тима в момента съществува едно усещане на обединение.

Германците може да погледнат към играчите на два финалиста в европейските клубни турнири, както и към някои таланти като Джамал Мусиала и Флориан Виртц, които ще се очаква да блеснат. За старата гвардия, начело с Матс Хумелс, Томас Мюлер и Мануел Нойер пък това ще е последен шанс за вдигането на европейското отличие. Може пък съдбата наистина да смята, че това е годината на германския футбол.


Португалия

Португалия - национален отбор по футбол
Снимка: БТА

През последните години португалцитеизградиха страхотен отбор, като футболните школи в страната може да се похвалят с изкарването на поредното боеспособно поколение, което дори може да е по-силно отвсякога. А Кристиано Роналдо още е наоколо и гладен да завоюва второ отличие от европейските първенства. Той ще бъде подкрепян от звезди като Бернардо Силва, Гонсало Рамош, Жоао Паулиня, Рафаел Леао, Бруно Фернандеш и др.

Освен един опитен, но и гладен за успехи състав, наставникът Роберто Мартинес също е доста опитен на международни форуми и на свой ред ще е амбициран да спечели голям трофей с тима на „мореплавателите“.


Испания

Испания - национален отбор по футбол
Снимка: БТА

Последният от групата на твърдите фаворити е „Ла Фурия Роха“. Тимът обаче сякаш ще има много трудности да стигне далеч в Германия. Наставникът Де ла Фуенте далеч няма осанката на Луис Енрике, който на миналото първенство изведе испанците почти до финала. Индивидуалното качество не е на страната на тази държава в настоящия момент. Разбира се, Испания винаги може да живне на голям турнир, но точно на Евро 2024 това надали ще се случи.


Скритите фаворити на Евро 2024

Преминаваме и към групата на страните, които не влизат като изявени фаворити, но винаги може да са опасни. Някои от тези отбори тепърва ще са заплаха за най-големите държави в идните години.

Италия

Италия - Малта
Снимка: БТА

За италианците класирането за Евро 2024 беше пореден епизод на „ходене по мъките“, но Лучано Спалети все пак успя да изпълни минималната задача. Подвигът отпреди 3 години се помни добре, но оттогава беше пропуснато поредно Световно първенство, а „адзурите“ далеч не могат да се похвалят с впечатляващи състезатели в отбора. Спалети е отличен специалист, който подобно на Роберто Манчини може да вдъхне живот в своя тим. Знаем също, че при влизане в елиминациите „скуадрата“ винаги се превръща в опасен съперник.


Нидерландия

Нидерландия - национален отбор по футбол
Снимка: БТА

Около нидерландците също има доста въпросителни. При Роналд Куман далеч няма същото ниво на представяне, както това беше факт при Луис Ван Гаал, който беше на крачка от финал на Световното първенство в Катар. „Лалетата“ винаги са способни на изненади, като поне минаване на груповата фаза би било напълно в реда на нещата. Оттам насетне младостта на състава може да си каже тежката дума в ущърб на шансовете му за големи постижения.


Белгия

Белгия - национален отбор по футбол
Снимка: БТА

Белгийците също са тим, който влиза в турнира в доста променен вид. Начело вече е германският наставник Доменико Тедеско, който на клубно ниво се прочу като доста добър турнирен специалист. Всички в страната ще се надяват, че той може да прехвърли подобно вдъхновение и на футболистите.

„Червените дяволи“ смениха поколенията, но качеството на хора като Ромелу Лукаку, Кевин Де Бройне, Жереми Доку, Амаду Онана и Леандро Тросар гарантира, че за всеки опонент ситуацията може да стане трудна. Бихме казали обаче, че този тим по-скоро в бъдеще би трябвало да стане още по-опасен.


Турция

Турция - национален отбор по футбол
Снимка: БТА

Един от най-интересните тимове на първенството в Германия се очаква да е турският. Турците тотално обновиха отбора си и разполагат с почти дузина доста млади и перспективни играчи, които се подвизават в някои от най-добрите клубни тимове на Стария континент. Селекционерът Винченцо Монтела пък се утвърди в тази страна и сякаш заслужено получи мястото на наставник след няколко доста силни сезона в състава на Адана Демирспор.

Южните ни съседи със сигурност ще се нуждаят от не малко чудо, за да стигнат много напред, но определено бъдещето за тази страна е изключително светло, ако съдим по бройката талантливи млади състезатели, които са на разположение.


Хърватия

Хърватия - национален отбор по футбол

„Плавите“ са последния състав, на който ще спрем, което е напълно логично, с оглед на факта, че говорим за втория и третия от последните две Световни първенства. Годините обаче са безсмислостни за всички и това важи и за звездите на Хърватия. Това ще е последно първенство за Лука Модрич, а редом до него Марсело Брозович сякаш също прехвърли пика на своята кариера и отиде в Саудитска Арабия.

Хърватите са страшно опитен отбор, с много опитен наставник в подобни турнири, но ако съдим по квалификациите през последните две години, то ще трябва да се случи нещо изключително, за да може балканската страна да направи нов пробив тук.


Както може и сами да се убедите, предстои ни едно изключително интересно първенство в Германия. Има 3-4 отявлени фаворита, но и няколко държави, които традиционно могат да развалят сметките. А в текста дори не сме споменали и някои страни като Сърбия, които винаги имат потенциала за избухване. Едно е гарантирано – шоуто през това лято не е за изпускане.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Емануил Тодоров
Емануил ТодоровЕмануил има зад гърба си повече от 5 години опит като спортен журналист и анализатор на футболни мачове. Той се специализира в даването на футболни прогнози за мачовете от водещите първенства в Европа и България.
Коментирай

Няма коментари.