ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Класика! Интер смаза Милан в „Дерби дела Мадонина“

0
Интер-Милан

Интер спечели Суперкупата на Италия, след като разби шампиона Милан с 3:0 в двубой, който се игра в столицата на Саудистка Арабия – Рияд. На стадион „Крал Фад Интернешънъл“ „нерадзурите“ бяха безкомпромисни срещу своя голям градски опонент и ликуваха с попадения на Федерико Димарко, Един Джеков и Лаутаро Мартинес.

Срещата започна отлично за Интер, който откри резултата още в 10-ата минута. Барела получи топката на отлична позиция, но хитро пусна на Димарко, който не сбърка от близа дистанция за 1:0.

Милан опита да отвърне, но вместо това бързо получи нов гол. В 22-ата минута Джеко получи топката в наказателното поле, залъга Тонали и прати топката за втори път във вратата на Милан.

Шампионите се втурнаха да тръся бързо гол, с който да останат в мача, но нямаха късмет до края на първото полувреме. След почивката „росонерите“ бяха още по-активни, но Интер се отбраняваше умело и не позволи да се стигне до гол. Вместо това в 77-ата минута Лаутаро сложи край на спора. Аржентинецът изпревари Томори при дълъг пас и с хубав удар оформи крайното 3:0.

Интер спечели седмата Суперкупа в историята си, с което изравни Милан. Пред двата гранда от Милано е само Ювентус, който има девет.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.