ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Казахстан обърна Дания от 0:2 в последните минути

0
Казахстан Дания
Снимка: БТА

Казахстан изкова много важна победа в квалификациите за Европейското първенство през 2024 година. Тя бе постигната след знаменит обрат от 0:2 до 3:2 в домакинството си на Дания.

Двата тима се изправиха един срещу друг в Нур Султан в мач от втори кръг на група „Н“. До момента казахстанците никога не бяха побеждавали днешния съперник.

Дания поведе с два гола на големия си талант Расмус Хьойлунд през първото полувреме. Младият нападател откри в 21-ата минута след асистенция на Симон Кяер, а в 35-ата удвои преднината на скандинавците.

В последните 20 минути на сблъсъка домакините стигнаха до трите точки, след като всичко преди това изглеждаше предрешено. Бактийор Зайнутдинов намали в 73-ата минута от дузпа за игра с ръка. С два гола в рамките на три минути блеснаха Асхат Тагиберген и Абат Аймбетов.

Влезлият като резерва в 78-ата минута Аймбетов пък беше изгонен с червен картон в шестата минута на добавеното време. В следващия кръг Дания ще приеме Северна Ирландия, а Казахстан ще гостува на Сан Марино. Мачовете са през юни.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.