ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Каранга стана баща на София, вкара два за ЦСКА и запя

0
ЦСКА гол
Снимка: БТА

ЦСКА победи с гръмкото 4:0 Ботев Пловдив и продължава да набира сила през пролетта. Голямата новина в мача е завръщането на Фернандо Каранга сред голмайсторите. Това обаче далеч не бе всичко интересно в празничната неделна вечер за Червена България.

В следващите редове ще разгледаме най-важните акценти, на които всеки фен трябва да обърне внимание от успеха на „армейците“. В края на текста можете да откриете видео с акценти от сблъсъка.

Рожба вдъхнови голмайстора

Каранга стана отново баща в навечерието на мача с Ботев. Любимата му Валерия го дари с момиченце, което кръстиха София.

„Честита радост! Бъдете здрави, обичани, вдъхновени и се наслаждавайте на безкрайно семейно щастие!“, написаха от ЦСКА по повод хубавата вест.

ЦСКА - Ботев Пловдив Фернандо Каранга
Малцина могат да спрат Каранга във въздуха (Снимка: БТА)

Явно детенцето е вдъхновило Фернандо, за да отбележи първите си два гола след завръщането в Борисовата градина. Топ стрелецът напомни за чудесните си умения с глава, като неговите технични изпълнения оставиха без аргументи вратаря Матвей Игонен. Както писахме преди мача, ЦСКА имаше нужда хищникът Фернандо Каранга да се събуди. Той го направи в точнич момент, защото тепърва „червените“ ще навлязът в период на решителни за целия сезон мачове.

Гръмката победа над Ботев пък дава психологическо предимство срещу този съперник, който ще се противопостави на 31-кратния шампион в полуфиналите за Купата на България. Беше започнало да става притеснително почти всички попадения да идват от полузащитниците. Сега обаче спокойно можем да кажем: Головата машина на ЦСКА отново е тук!

Иван Турицов
Иван Турицов (Снимка: LAP.bg)

Иван Турицов пак се контузи

Защитникът почувства болка и беше заменен принудително в 20-ата минута. Оказа се, че това е стара травма. Иван току се бе завърнал от лазарета. Той е един от футболистите на ЦСКА, които често остават извън групата заради здравословни проблеми. Говори се, че не може да постигне съгласие с ръководството за удължаване на своя договор. В началото на сезона му беше отнета лентата след неприлични жестове към фенове на ЦСКА.

Те няма да забравят и прословутата пропусната дузпа срещу ЦСКА 1948 (1:1), след която столичният гранд се прости с 32-ата титла. Преди това неведнъж се е дънил с червени картони и грешки в най-неподходящите моменти. Определено поредната контузия на Турицов налива допълнително напрежение около статута му в най-успешния български клуб. През зимата беше взет и негов заместник – Мартин Стойчев от Арда.

И… отново към Каранга – „червената“ радост

Бразилецът поздрави феновете чрез клубните профили в социалните мрежи. Каранга за пореден път показа емоционалната си принадлежност към привържениците на ЦСКА и Сектор Г. За него падна голям товар от плещите с тези два гола. Това показва и бурната радост след тях.

Това можем да кажем и за треньорската скамейка, защото край тъчлинията Нестор Ел Маестро също толкова шумно ознаменува попаденията. Макар и да не го показва, напрежението през последните седмици у него е голямо. Треньорът на ЦСКА е обект на много критики и след подобни победи следва дълбока въздишка на облекчение. Това бе и най-резултатният мач след неговото завръщане в столицата.

ЦСКА
Отборът на ЦСКА преди началото на мача с Ботев (Снимка: БТА)

Конкуренцията в средата на терена се засилва

Този път Улаус Скаршем започна като титуляр, а Станислав Шопов седна на резервната скамейка. Полузащитата бе в състав – Скаршем, Тобиас Хайнц, Марселино Кареасо и Амос Юга. Именно последният се очакваше да бъде с по-периферна роля през пролетта. От две седмици насам обаче Ел Маестро залага на очаквания за негов заместник – Кареасо, като десен в схемата с ромба. 

Контузеният Тобиас Хайнц бе заменен от Линдсет, който се отплати за доверието в по-предни позиции с гол, а Матиас Фаетон отново оперираше отляво. Именно той реализира четвъртото попадение. Нестор напипа позицията на национала на Гваделупе и неговите пробиви остават загадка за противниковата защита в пореден мач.

На тази графика можете да видите в коя зона на терена Фаетон отиграва топката:

Графика
Графика (Източник: sofascore.com)

Какво следва?

Сега за възпитаниците на Нестор Ел Маестро предстои гостуване на закъсалия Локомотив София (30 март), домакинство на Локомотив Пловдив (3 април) и след това идва Вечното дерби с Левски (7 април). Преди това обаче ще имат 12 дни почивка заради мачовете на националните отбори.

В нея треньорският щаб може да свърши много полезна работа, като коригира грешките и изглади реализацията на стратегиите преди края на сезона. 

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.