Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

ЦСКА има нужда задрямалият хищник да се събуди

0
Фернандо Каранга ЦСКА
Източник: facebook.com/cskasofiaofficial

ЦСКА се раздели с куп нападатели през зимната пауза. Цялата отговорност около головете падна върху завърналия се от Китай Фернандо Каранга. При първия си престой бразилецът остави ярка следа, но вече месец е в търсене на гол, откакто направи повторния си дебют у нас.

Каранга съвсем скоро навършва 33 години, а и преживя тежка контузия. Част от анализаторите и феновете вече се опасяват, че не е същият играч какъвто го помни Червена България. Други пък са убедени, че е въпрос на време да се отпуши, а след това да завалят попаденията.

В следващите редове ще разгледаме в детайли аргументите около двете твърдения.

Фернандо Каранга
Фернандо Каранга (Снимка: LAP.bg)

Дежа вю

Фернандо дебютира за ЦСКА на 25 февруари 2017 година. Първият му гол падна повече от месец след това – на 8 април. Тогава той се разписа на два пъти при победата над Черно море (3:1). Малко по-рано се бе заканил, че веднъж започне ли да вкарва, няма да има спирка. Удържа на думите си и завърши с 6 гола сезона, а през следващия бе също така неудържим.

Оптимистичните прогнози са, че Каранга се напасва подобно на първия си период. Футболистите са преди всичко хора. Често го забравяме. Първият гол е важен психологически момент и влияе на самочувствието. Бразилецът гори в играта и е много отдаден, но понякога води вътрешни борби със себе си. Не бива да забравяме как излезе за Вечното дерби с Левски, след като загуби майка си. Той е посветен на каузата и за разлика от много чужденци у нас не се скатава на терена.

Фернандо Каранга
Фернандо Каранга (Twitter.com)

Отстраняват далака му

За капак във въпросното дерби Хали Тиам го контузи тежко, при това умишлено. Фернандо скъса вътрешна кръстна връзка. Всичко това се случи април 2018 година. Току възстановил се от безобразието на Тиам, започнал да ниже мрежите в Китай, Каранга пак се контузи тежко. След сблъсък със съперник нападателят получава кръвоизлив в корема. Лекарите дейсват бързо, а прогнозите през есента на 2018 година са мрачни. Малцина предричат той отново да играе футбол на високо ниво. Отстранен е далакът му.

Година по-късно Каранга бе започнал да играе и да възвръща формата си. Последваха нови проблеми – беше арестуван в Бразилия заради домашно насилие. Преди два месеца се забавни в родината си заради „бюрократични проблеми“. Не е ясно дали това има нещо общо, за да не се присъедини към лагера на „червените“ в Турция веднага след подписа си.

ЦСКА Фернандо Каранга
ЦСКА Фернандо Каранга (Снимка: cska.bg)

Ще успее ли да оправдае очакванията?

Всички изброени проблеми биха повлияли и на най-здравата психика. Сега за ЦСКА е важно Каранга отново да се почувства у дома си. Неговата връзка с всички в клуба и феновете го тласкаше към успехи през миналия му период. Трябва да му се окаже подкрепа от всякакво естество. Нека вземем за пример всеки един нормален работник. Ако вижда, че не се справя със задачаите си, няма ли да започне да се упасява, че ще бъде заменен от друг? Това са човешки неща.

Фернандо показа, че все още гори в играта и е готов да се раздава максимално за ЦСКА. Без голове обаче ще се налага всеки мач полузащитниците и крилата да измъкват отбора. При победата над ЦСКА 1948 беше заменен още в 58-ата минута. Появилите се от резерваната скамейка пък свършиха работата си и обърнаха мача.

Едно е ясно – това няма как да продължи до последния кръг. За амбициите на столичния гранд е от голямо значение останалият единствен централен нападател в отбора да започне да бележи. Уменията са налице, мотивацията също, остава работата да бъде свършена.

„Много съм щастлив, че се завърнах у дома. Това е моят дом, моята втора родина. Обичам много България. Носи ми само радост и щастие“.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.