ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Официално: Ювентус се прости с 10 точки и вече е седми

0
Ювентус - Верона
БТА / BTA

Ювентус бе наказан от Федералния апелативен съд в Италия с отнемане на 10 точки от актива. По този начин „бианконерите“ вече са с 59, а не с 69 пункта, и на седмото, а не на второто място.

Торинският колос бе признат за виновен в изкуствено напомпване на трансферни суми, за да увеличи капиталовите си печалби. Това „финансово престъпление“ е направило така, че клубът е оперирал с много по-големи активи, отколкото притежава в действителност – с тях е оперирал на трансферния пазар основно.

Изслушването по делото Prisma се проведе в Рим, като прокурорът на FIGC Джузепе Кине изложи своя случай и предложи наказание от 11 точки, но бе присъдено такова от 10 пункта.

На теория „Старата дама“ може да подаде още една жалба, но като се има предвид, че клубът вече е нарушил член 4, обхващащ феърплея, шансовете за успех са малки.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.