ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Извънредно: Гриша Ганчев вече не е собственик на ЦСКА!

0
Гриша-Ганчев
Снимка: Lap.bg

Гриша Ганчев се оттегля от управлението на ЦСКА. Новината беше обявена на официалната страница на 31-кратния шампион.

Той и синът му Данаил Ганчев прехвърлят своите акции безвъзмедно на съсобствениците си „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“. С други думи на бизнесмена Валтер Папазки. Преди две седмици Nostrabet коментира, че е въпрос на време това да се случи.

Фамилия Ганчеви управляваше столичния гранд в продължение на осем години. В голям период от време техен партньор бе Юлиан Инджов. Впоследствие той се оттегли. Точно преди година хазартният гигант Папазки се включи в управлението с 40% от акциите. Други 40% останаха в Данаил Ганчев, а 20% държи клубната легенда Христо Стоичков.

След анонсираната извънредна новина Папазки вече има 80% от собствеността на ЦСКА на теория, но на практика 100%, защото процентът на Стоичков е чисто символичен.

Гриша Ганчев, Георги Папазки, Христо Стоичков
Гриша Ганчев, Георги Папазки, Христо Стоичков

Ето и официалното съобщение:

„След като поеха и спасиха клуба в най-тежкия момент в историята, те върнаха емблемата на ЦСКА отново на стадион „Българска армия“. За тези осем години отборът се класира в групите на европейските клубни турнири два пъти и записа паметни победи над съперници като Рома, Базел и Виктория Пилзен и успя да обърне негативната статистика във Вечното дерби.“

„Тренировъчната база на ЦСКА в Панчарево бе модернизирана, като тя и стадион „Българска армия“ станаха собственост на клуба. Най-важната лична победа на г-н Гриша Ганчев и на г-н Данаил Ганчев остава получаването на разрешително за строеж на нов, модерен, многофункционален стадион „Българска армия“.ЦСКА им благодари за отдадеността и искрената обич към клуба!“.

„Оттук нататък, целите пред ЦСКА остават същите, а работата по всички проекти, като построяването на нов „армейски“ дом и модернизацията на базата в Панчарево, която беше започната преди години, продължават по план и в график. Както досега, оперативното ръководство на клуба ще се осъществява от двамата директори на отбора Филип Филипов и Стоян Орманджиев.“

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.