ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Излъга ли Лечков за „Васил Левски“? Позиция на НСБ

0
Национален стадион Васил Левски
Източник: НСБ

Преди окло 24 часа Йордан Лечков заяви, че България домакинства в Разград, защото националния стадион “Васил Левски” не отговаря на изискванията на УЕФА. Съоръжението в София се стопанисва от Национална спортна база, като оттам излязоха със своя позиция за най-големия столичен стадион.

Ето как отговориха от НСБ на запитване на „Спортал“.

„Уверяваме ви, че Национална спортна база (НСБ) ЕАД полага всички необходими усилия, съобразно финансовите си възможности, за да поддържа Националния стадион „Васил Левски“ в състояние за провеждане на футболни срещи съгласно изискванията на УЕФА“.

„Действащото разрешение за използването на Националния стадион за провеждането на международни спортни мероприятия за период от една година е издадено на 2 август 2022 г. от областния управител на София. Съгласно тази заповед, на практика, стадионът е лицензиран за провеждането на международни футболни срещи до 1 август 2023 г.

„Що се отнася до състоянието на осветлението на Националния стадион, то последният сертификационен акт е издаден на 17 януари 2023 г.“

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Иван Алексов
Иван Алексов
Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.