ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Избраха Александър Везенков за MVP на Евролигата (ВИДЕО)

0
Александър Везенков
Снимка: Twitter

Огромно признание за най-добрия български баскетболист. Спортист номер 1 на България за 2022 година Александър Везенков бе определен за най-полезен играч (MVP) на сезон 2022/2023 в баскетболната Евролига. Александър получи престижното отличие лично от президента на Евролигата – сръбската баскетболна легенда Деян Бодирога, на церемония в литовската столица Каунас.

Именно там предстои финалната четворка от турнира от петък до неделя. В първия полуфинал утре Олимпиакос на Везенков излиза срещу Монако от 18 часа българско време, а след това е испанското дерби между Реал Мадрид и Барселона.

Везенков бе изненадан от семейството си – баща му Сашо Везенков, майка му Янка и сестра му Михаела. Точно сестрата на Александър Везенков обяви спечелването на наградата, която се връчва след гласуване между капитаните и треньорите на отборите, представители на медиите и феновете.

Везенков вече спечели приза за най-добър реализатор в Евролигата и попадна в Идеалния отбор за сезона. Той оглави класацията по коефициент на ефективност в турнира със средно 21,2 и по резултатност със средно 17.2 точки.

„Изживяваме момента и сме щастливи да сме в Каунас. Да бъдем отново във финалната четворка е нещо наистина голямо и сме щастливи от това“, каза Александър Везенков.

„Моето семейство е всичко за мен. Дадоха ми възпитание и ме научиха да бъда добър човек. Баща ми беше баскетболист и исках да следвам пътя му. Най-вече на баща ми, майка ми и сестра дължа всичко, което съм днес“, добави видимо развълнуваният Везенков.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.