ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Испански колоси не са фаворити във втората седмица от Шампионска лига

0
Барселона - Жирона
Снимка: БТА / BTA

Елиминационната фаза в Шампионска лига започна преди седмица с първите четири двойки, а тази ще видим останалите. Вече станахме свидетели на изненади като загубата на Байерн Мюнхен от Лацио (0:1). За поредна година „турнирът на богатите“ не само не разочарова, но и доказва колко непридвидима е най-великата игра.

Дори след сделки за милиони и подкрепян от мощни спонсори – пак може да загубиш от силата на колектива. Както великият Йохан Кройф е казал:

„Ако изберете 11-те най-добрите играчи на дадените позиции, не означава, че ще имате силна единайсеторка, а просто най-добрите 11 футболисти“ и „Защо да не биете по-богат клуб? Никога не съм виждал торба с пари да бележи гол.“

Но стига толкова мъдрости – нека се концентрираме върху големите четири мача тази седмица.

Интер
Интер (Снимка: БТА)

22:00, вторник | Интер – Атлетико Мадрид

Устремилият се към поредна титла в Италия Интер вече може да смени приоритета си към Шампионска лига. Преднината се трупа седмица след седмица, след като Ювентус тотално капитулира от битката за златото. Тук изпитанието ще е не по-малко сериозно – „дюшекчиите“ на Диего Симеоне. Опитът е на страната на испанския отбор, който обаче се представя ужасно далеч от дома.

На „Метрополитано“ Атлетико бие всеки наред, но гостуванията се оказаха ахилесовата пета на Бандата на Чоло. Това е една от причините коефициентът за победа на мадридчани в Palms bet да е 5.00. Съвсем логична изглежда прогнозата за успех на Интер пред пълните трибуни на „Сан Сиро“ за 1.75. Равенството пък е оценено на 3.75.

Миналата година Интер стигна донякъде неочаквано и с късмет до големия финал, а сега ще се опита да надгради с вдигане на „ушатата“. Първо обаче ще трябва да се справи с корав съперник, който е врял и кипял в подобни европейски битки. Прогнозите на нашия типстър Християн Цуцев за мача в Италия. Max Sport 3 ще излъчва на живо.

Рейнджърс - ПСВ Айндховен
Рейнджърс - ПСВ Айндховен (Снимка: БТА)

22:00, вторник | ПСВ Айндховен – Борусия Дортмунд

Нидерландската машина на Петер Бош няма спирка през сезона, подобно на Интер. ПСВ е непобеден в домашното първенство, като има идва две равенства на фона на 22 победи. Целта е да се стигне колкото се може по-далеч в „турнира на богатите“. Съперникът е преодолим – все пак можеше да се падне някоя от големите риби в турнира, фаворити за спечелването му.

Люк де Йонг и компания са фаворизирани от Palms bet с коефициент 2.10 за победа в първия мач. Ставките за равенство и загуба на „филипсите“ са съответно 3.75 и 3.25. Ще наблюдаваме класически сблъсък на нидерландската и германската школа. Тези два клуба са с традиции на Стария континент, макар и да не разполагат със стотици милиони за селекция.

Очакванията са за зрелищни и атрактивни два мача, в които да паднат много голове. В тази насока са вижданията на типстъра Християн Цуцев за тазвечершния сблъсък. Max Sport 4 ще предава на живо.

Наполи
Наполи (Снимка: БТА)

22:00, сряда | Наполи – Барселона

Шампионите на Италия имат сериозни проблеми през сезона. Отдавна е ясно, че няма да защитят титлата си и всички усилия са насочени към европейските турнири. Барса също може по-скоро да мечтае разликата от 8 точки с водача в Ла Лига Реал да се стопи. Напускащият поста Шави Ернандес би търпял сериозни критики при отпадане в осминафиналите от „партенопеите“.

Желаянията и реалността обаче са две различни неща. Букмейкърските къщи са наясно с проблемите на каталунците, като преди години щяхме да ги видим сериозно фаворизирани преди първия съдийски сигнал. Сега ставката в Palms bet за тяхна победа е 2.40. Успехът на домакините е оценен на 2.75. Равенството се котира високо 3.60.

Подобен коефициент за Роберт Левандовски и компания примамва мнозина, но мачът ще е много труден за „блаугранас“. Прогнози на нашите типстъри за сблъсъка можете да откриете тук. BTV Action ще излъчва директно срещата.

Арсенал - Кристъл Палас
Арсенал - Кристъл Палас (Снимка: БТА)

22:00, сряда | Порто – Арсенал

Лондончани са категоричен фаворит в навечерието на първия двубой от тази двойка. „Драконите“ обаче могат да им създадат проблеми на свой терен. Порто натрупа солиден опит в Шампионска лига последните години и се доказа като турнирен боец. Неведнъж препъна големите имена и сега ще се опита да го стори отново. Като сериозен плюс за „синьо-белите“ е ожесточената битка на Арсенал в английската Висша лига.

„Артилеристите“ са замесени в борбата за шампионската титла с Ливърпул и Манчестър Сити, което не им дава никаква възможност за отпускане. Все пак се очаква Микел Артета да заложи на най-доброто, макар и да рискува да се натрупа умора у подопечените му. В Palms bet коефициентът за победа на Порто е 5.50. Равенството е оценено на 3.75. Ставката за успех на фаворита Арсенал е 1.70.

Това е една от най-неравностойните осминафинални двойки, но все пак трябва да се предвижда с едно наум. Очакванията на нашите букмейкъри за мача. Ring ще предава този двубой.

Шампионска лига
Прословутата купа на Шампионска лига (Източник: БТА)
Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.