ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Испания стана световен шампион и в женския футбол

0
Испания
Снимка: БНТ 3

Отборът на Испания стана световен шампион по футбол за жени, след като победи европейския първенец Англия с 1:0 във финала на Мондиала в Австралия и Нова Зеландия. Така за първи път в историята „Ла Роха“ стига до титлата и при дамите, след като преди 13 години това постигна и мъжката селекция. Златното попадение за испанките реализира Олга Кармона от Реал Мадрид в 29-ата минута.

В 70-ата минута Испания пропусна и дузпа чрез Джеинифър Ермосо, а двата тима си размениха и по една греда. Съставът от Иберийския полуостров създаде повече чисти положения, но пък в края трябваше да се защитава с всички сили, след като съдията добави 15 минути към второто полувреме.

Най-важният футболен двубой за жени през последните 4 години се игра на „Стейдиъм Аустрелия“ в Сидни пред над 75 хиляди зрители. Мачът бе исторически и за двата отбора, които за първи играха на финал на Световната купа.

Първенството в Австралия и Нова Зеландия е деветият Мондиал, като САЩ имат четири титли, Германия – две, а Норвегия и Япония по една. Англичанките са завършвали на трето място през 2015 година и на четвърто четири години по-късно.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.