ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Има ли сили нараненият ЦСКА да свали летящия високо Черно море?

0
Черно море - ЦСКА, Джонатан Линдсет, Живко Атанасов
Снимка: БТА

ЦСКА приема Черно море в един от най-важните мачове за сезона. След него един от двата отбора ще се циментира на второто място в първенството кръг преди края. То се оказва от фундаментално значение, защото третият ще играе бараж със седмия за участие в турнира Лига на конференциите. А вторият се класира директно за Европа.

„Армейци“ и „моряци“ си правеха други сметки, но Ботев Пловдив спечели Купата на България и така взе квотата за Лига Европа. В хода на целия сезон двата отбора се движеха в челото и считаха за гарантирано участието си в международните надпревари през следващия сезон.

Късният щурм на Ботев обаче с победи над ЦСКА в полуфиналите и над Лудогорец във финала за националния трофей „изядоха“ едното сигурно място за първите отбори. Така спорещите за участие на бараж Левски и Локомотив Пловдив се простиха с шансовете си за Европа.

Стамен Белчев
Стамен Белчев (Снимка: БТА)

Нараненият ЦСКА

В пространно интервю за Nostrabet.com Ангел Домусчиев сподели, че очаква много труден мач за ЦСКА. Отборът остана без нападател, защото единствената опция Фернандо Каранга изтърпява дълго наказание. Така отново някой измежду норвежците Джонатан Линдсет и Тобиас Хайнц ще трябва да поведе „червената“ атака.

Дори традиционно здравата защита се пропука и последните кръгове ЦСКА допусна редица леки голове. Стамен Белчев е опрян до стената, защото при неуспех да класира 31-кратния шампион в Европа върху отбора ще се стовари вълна от критики. Все пак столичният гранд все още държи съдбата си в свои ръце.

Трябва му победа над Черно море и след това позитивен резултат при гостуването на Локомотив Пловдив. По всяка вероятност и в последния кръг ще трябва да се вземат трите точки, за да не се разчита на грешка от страна на „моряците“ срещу Крумовград.

Васил Панайтов
Васил Панайтов (Снимка: БТА)

Черно море изживява мечтата си

Варненци разбиха с 4:0 Лудогорец и му нанесоха най-тежкото поражение откакто влезе в елита. Така момчетата на Илиан Илиев влизат с огромно самочувствие в сблъсъка с „червените“. Освен това имат две точки преднина и са в „полпозишън“ за сребърните медали.

На „Тича“ отборът се представя възхитително, но пък гостуванията създадоха известни проблеми в хода на сезона. Първата среща на стадион „Българска армия“ завърши 1:1. Сега равенство ще остави на 99% Черно море на второ място и върши чудесна работа.

Илиев обаче няма как да излезе за реми, защото с подобни стратегии много отбори са си изпатили. 

ЦСКА
ЦСКА (Снимка: БТА)

Очакванията са за груб и нервен мач

Двубоят е в четвъртък от 20:15 часа на Националния стадион „Васил Левски“. Между двата отбора по традиция мачовете изобилстват от много нарушения и играта е накъсана. Предвид големия залог – този път със сигурност дербито ще бъде съпътствано от картони и спорни моменти.

Футболните достойнства вероятно ще отстъпят на заден план, а от това ще спечелят гостите. Те пристигат в София да не загубят. ЦСКА е и по-техничният отбор, колкото и да не е във форма. Черно море ще разчита да накаже съперника с бърза контраатака или от статично положение.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.