Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Ига сдаде титлата! Остапенко взе скалпа на Швьонтек

0
Йелена Остапенко
Снимка: БТА

Шампионката от US Open Ига Швьонтек няма да защити трофея. Световната №1 загуби с 6:3, 3:6, 1:6 от Йелена Остапенко (Латвия) и отпадна от Откритото първенство на САЩ. Освен това тя ще бъде изместена от Арина Сабаленка (Беларус) като водачка на световната ранглиста.

Швьонтек допусна пробив още в първия гейм на мача, но след това показа познатата силна игра и обърна хода на частта. Във втората обаче латвийката започна с наказателната си акция, а до края на срещата даде само четири гейма на Ига.

Остапенко се превръща в „черна котка“ за Шьонтек, защото вече балансът от мачовете им е 4:0 в нейна полза.

На четвъртфинала тя ще играе срещу американката Коко Гоф, която спря приказката на завърналата се след дълго отсъствие Каролине Возняцки след 6:3, 3:6, 6:1.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.