Inbet Inbet Inbet Inbet
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Хитът Жирона си връща върха в Ли Лига през уикенда

0
Барселона - Жирона
Снимка: БТА / BTA

Суперкупата на Испания лишава кръга в страната този уикенд от присъствието на Реал Мадрид, Барселона, Атлетико Мадрид и Осасуна. В тяхно отсъствие хитът на сезона Жирона е фаворит да обере суперлативите. 

Каталунците гостуват на Алмерия в неделя от 15:00 часа. Това е идеална възможност за тях да се завърнат на първо място във временното класиране. В момента имат 48 точки, колкото и Реал Мадрид. При победа ще дръпнат отново на „лос бланкос“ и ще вземат психологическото предимство. Месеците до края на кампанията се топят, а Жирона крачи все така уверено към немислимата до скоро титла.

В бет365 коефициентът за победа на Артьом Довбик и компания е 1.70. Равенството е оценено на 4.00, а ставката за Алмерия е 4.50. Вероятно „двойката“ тук ще е един от най-търсените знаци от играчи по цял свят в идните дни. В първата среща между съперниците през октомври Жирона спечели с убедителното 5:2 у дома. Трябва да се отбележи, че съперникът няма победа от началото на сезона и е твърдо на последно място в таблицата.

До момента Алмерия е с 5 загуби и 14 поражения при голова разлика 19:43, а шансовете за спасение изглеждат нищожни. Жирона пък има само една загуба и лети високо в Испания с цели 15 победи и 3 равенства на сметката си. Головата разлика на каталунците е 46:24, което е атестат за високорезултатни срещи с тяхно участие.

След миналия кръг Жирона стана отборът с най-много точки в рамките на един полусезон в Ла Лига през XXI век, изключвайки Барслона, Реал и Атлетико от тази класация. До този момент след 19 кръга в Ла Лига през Реал Сосиедад бе събрал най-много – 43 пункта през сезон 2002/2003, колкото имаше и Валенсия през следващата кампания. Двата тима завършиха съответно на второ и първо място.

Силните игри на отбора логично привлякоха интереса на редица клубове към основните футболисти, но такъв не липсва и към треньора Мичел. От английския Нюкасъл и френския Лион вече са се свързали с ръководството на каталунците, за да разберат ситуацията със специалиста. От Жирона на свой ред побързаха да излязат с информация, че договорът му е до 2026 година.

Жирона - Селта Виго

Останалите мачове от Ла Лига през уикенда:

Петък

Севиля срещу Алавес от 22:00 часа

Събота

Лас Палмас срещу Виляреал от 15:00

Майорка срещу Селта Виго от 17:15

Атлетик Билбао срещу Реал Сосиедад от 19:30

Бетис срещу Гранада от 22:00

Неделя

Кадис срещу Валенсия от 17:15

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.