Betano Вземи бонуса
ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Гуардиола иска да пренапише историята

0
Джозеп Гуардиола
Снимка: уикипедия

Той е безспорно е един от най-великите треньори в днешния футбол. И един от най-великите изобщо. Той е най-успешния треньор в историята на Барселона и Манчестър Сити. Тази вечер обаче Джозеп Гуардиола ще води отбора си в най-специалния си мач и ако го спечели в Истанбул, ще пренапише историята.

Защото ще се превърне в един от малкото специалисти, вдигнали трофея в Шампионска лига с два различни отбора и защото ще донесе първия такъв на Сити в престижната надпревара. Пеп ще е пределно мотивиран и надъхан да постигне и тази своя мисия, след като със сигурност си е извлякъл поуки и си е направил изводи от изгубения преди две години финал в най-комерсиалния футболен турнир.

Гурадиола има и солидни козове за триумф – забележителната отборна игра на Сити в двете фази, стабилна и сигурна защита, изобретателна средна линия, където блестят „електронният мозък“ на тима Кевин де Бройне и Илкан Гюндоган, и убийствена атака, водена от вездесъщия Ерлинг Холанд, който вече счупи една дузина голови рекорди през сезона. 

Всичко това предполага, че английският шампион е в състояние да пречупи катеначото, което подопечните на Симоне Индзаги ще предложат, и да запише знаменит требъл. Разбира се, Интер също разполага с огромни спортно-технически достойнства, с които да опита да вдигне четвъртия си трофей в турнира, след като разчита на ярки индивдуалности, защитава се успешно, прелива бързо в атака и може да вкара на всеки отбор във всеки един момент. 

Така че ще бъде любопитно да видим дали атакуващия и романтичен футбол на Сити ще надделее над дефанзивния и прагматичен стил на „нерадзурите“.

Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.