ЦСКАЛевскиЛудогорецБотев ПловдивЛокомотив ПловдивСпартак ВарнаАрдаСлавияЧерно МореБероеЛокомотив СофияПирин БлагоевградЦСКА 1948Ботев ВрацаЕтърХебър 1918КрумовградМанчестър СитиМанчестър ЮнайтедЛивърпулЧелсиАрсеналБайерн МюнхенБарселонаРеал МадридЮвентусИнтер

Гришо срещу сърбин във втория кръг в Мелбърн

0
Григор
Снимка: Twitter

Григор Димитров взе перфектна победа в първия турнир от Големия шлем и показа, че се намира в добро състояние. Вече е ясно и срещу кого ще се изправи българинът във втория кръг на Australian Open. Негов съперник ще бъде сърбинът Ласло Джере, който преодоля на старта квалификанта Зизу Бергс с 6:4, 1:6, 6:4, 6:1.

Успехът на Джере, който е 68-и в света, е първи за него в основната схема в Мелбърн, тъй като до този момент той неизменно губеше при петте си участия тук. Считаният за специалист на клей Ласло Джере е в прекрасна форма от началото на годината и логично стигна до четвъртфинал в Оукланд, където записа най-голямата си победа в кариерата – над номер 3 в света Каспър Рууд.

До момента Джере и Григор не се играли помежду си. Двамата излизат един срещу друг на корта в четвъртък, като победителят ще срещне в третия кръг най-вероятно фаворита за титлата Новак Джокович.


Последвайте ни в Google Новиниgoogle news image
Автор
Георги Колев
Георги КолевГеорги Колев е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.